Τη μεταφορά της Black Friday που φέτος πέφτει στις 27 Νοεμβρίου, την πρώτη Παρασκευή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει μάλιστα στο insider.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης θα σταλεί και σχετική επιστολή με το αίτημα των εμπόρων της πόλης προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ζητούν να «τηρηθούν στην αγορά κανόνες ισονομίας». «Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι κλειστή και οι μόνοι που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εκείνη τη μέρα είναι τα e-shop και οι μεγάλες αλυσίδες» τονίζει.

«Η αντιγραφή δεν πέτυχε»

Ο κ. Φιλιππίδης παράλληλα τονίζει ότι ο θεσμός της Black Friday δεν έχει πετύχει στην Ελλάδα και εκτιμά πως θα πρέπει να καταργηθεί.

«Ήρθε από το εξωτερικό και στην Ελλάδα η αντιγραφή αυτή δεν πέτυχε» επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Ακόμη και τα μεγάλα πολυκαταστήματα που την καθιέρωσαν τελικά απογοήτευσαν τους καταναλωτές και την ίδια ώρα οι μικρές επιχειρήσεις πάλευαν να βάλουν μεγάλες προσφορές» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Black Friday: To «οπλοστάσιό» τους ετοιμάζουν τα καταστήματα - Τι θα αλλάξει ο κορονοϊός