Αύξηση τζίρου και γεμάτα μαγαζιά περιμένουν οι καταστηματάρχες την Τσικνοπέμπτη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση τζίρου και γεμάτα μαγαζιά περιμένουν οι καταστηματάρχες την Τσικνοπέμπτη
Ακόμη και την περίοδο της κρίσης, οι ταβέρνες και τα ψητοπωλεία την Τσικνοπέμπτη ήταν γεμάτα, όπως λένε στο insider.gr οι ιδιοκτήτες τους.

Ψητοπωλεία, εστιατόρια και ταβέρνες αναμένεται να γεμίσουν με κόσμο το βράδυ της Τσικνοπέμπτης με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν και αύξηση του τζίρου τη συγκεκριμένη μέρα.

Όπως λέει στο insider.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, την Τσικνοπέμπτη οι Έλληνες παραδοσιακά βγαίνουν ενώ ακόμη και την περίοδο της κρίσης, η κίνηση της συγκεκριμένης ημέρας δεν επηρεάστηκε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Τσικνοπέμπτη θεωρείται μια από τις πιο εμπορικές ημέρες του χρόνου για την αγορά της εστίασης.

Την τιμητική τους έχουν ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα, που ήδη έχουν αυξημένες κρατήσεις, ωστόσο ακόμη και τα εστιατόρια με ευρωπαϊκή κουζίνα, όπως λέει ο κ. Καββαθάς, τη συγκεκριμένη μέρα είναι γεμάτα.

Προσδιορίζοντας την άνοδο που παρατηρείται στην κίνηση την Τσικνοπέμπτη ο κ. Καββαθάς λέει πως η αντιστοιχία είναι «1,5 φορά ένα καλό βράδυ Σαββάτου». Μάλιστα το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Τσικνοπέμπτης είναι πως τα τραπέζια γεμίζουν από διαφορετικές παρέες σε όλη τη διάρκεια της μέρας και όχι μόνο με μία παρέα του βράδυ.

Μάλιστα οι προσδοκίες των ιδιοκτητών εστιατορίων και ψητοπωλείων είναι ακόμη μεγαλύτερες τη συγκεκριμένη μέρα καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μείωση του τζίρου στην αγορά που φτάνει κοντά στο 30%.

Αντίστοιχα αυξημένα πάντως είναι και τα delivery, με πολλούς να προτιμούν να παραγγείλουν και να «τσικνίσουν» στο σπίτι τους.

«Η αυξημένη κίνηση της Τσικνοπέμπτης “χαλάει” την υπόλοιπη εβδομάδα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας σημειώνει στο insider.gr ότι η πληρότητα στα καταστήματα εστίασης τη συγκεκριμένη μέρα, φτάνει το 100%.

«Είναι μία ημέρα που οι Έλληνες έβγαιναν παραδοσιακά και συνεχίζουν να βγαίνουν. Ωστόσο η συγκεκριμένη μέρα παρόλο που πηγαίνει πολύ καλά, μας «χαλάει» όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Ο κόσμος βγαίνει την Πέμπτη και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, ακόμα και την Παρασκευή και το Σάββατο δεν γεμίζει τα καταστήματά μας» τονίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider