Πόσο θα κοστίσει το κρέας για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο θα κοστίσει το κρέας για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
Ετοιμάζονται για την Τσικνοπέμπτη η Βαρβάκειος αγορά και τα κρεοπωλεία σε όλη τη χώρα.

Τους καταναλωτές που θα ψωνίσουν κρέας για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης περιμένουν οι έμποροι της Βαρβακείου αλλά και των κρεοπωλείων όλης της χώρας.

Στη Βαρβάκειο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της αγοράς, οι τιμές των κρεάτων παραμένουν σταθερές. Μιλώντας στο insider.gr, o Κλεάνθης Τσιρώνης, σημείωσε ότι το αρνί και το κατσίκι πωλούνται προς 6 ευρώ το κιλό, το κοτόπουλο στα 2,30 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι από 4 έως 8 ευρώ το κιλό και το χοιρινό από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Τσιρώνης επισημαίνει παράλληλα ότι οι καταναλωτές γενικότερα παραμένουν συγκρατημένοι στις αγορές τους και μέχρι στιγμής στην αγορά της Βαρβακείου δεν παρατηρείται βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς, όπως υπογραμμίζει, οι πολίτες δεν έχουν ακόμα τις αλλαγές να «φτάνουν» στο πορτοφόλι τους.

Τη Τσικνοπέμπτη πάντως, αναμένεται παραδοσιακά αυξημένη κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του έτους ενώ ο κ. Τσιρώνης σημειώνει ότι στη Βαρβάκειο θα το… τσικνίσουν από νωρίς και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων θα στηθεί ψησταριά με 3 τόνους κρέας για όσους επισκεφθούν την αγορά για τα ψώνια τους, μετά τις 11 το πρωί.

Προβληματισμένοι από την κίνηση οι κρεοπώλες

Από την πλευρά τους οι κρεοπώλες, εμφανίζονται προβληματισμένοι από την υποτονική κίνηση στην αγορά ενόψει Τσικνοπέμπτης.

Ο Σταύρος Πέρρος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, επισημαίνει μάλιστα ότι αρκετοί φαίνεται πως θα προτιμήσουν να παραγγείλουν σουβλάκια από το να μαγειρέψουν, καθώς το βράδυ της Τσικνοπέμπτης έχει ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. «Παραδοσιακά οι φίλαθλοι προτιμούν να παραγγείλουν» τονίζει ο κ. Πέρρος στο insider.gr.

Όσοι πάντως προμηθευτούν κρέας από τα κρεοπωλεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών, θα βρουν το αρνί και το κατσίκι από 10 έως 10,50 ευρώ το κιλό, τις χοιρινές μπριζόλες από 4 έως 4,5 ευρώ το κιλό, το κοτόπουλο από 3,5 ευρώ το κιλό και το λουκάνικο κοντά στα 6-7 ευρώ το κιλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider