Ποιοι διεκδικούν τη Δουμπιά

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι διεκδικούν τη Δουμπιά
Προς πώληση έχει βγει η Δουμπιά η οποία ανήκει στην Οινοποιία Μαλαματίνα.

Έντονη είναι η κινητικότητα και το ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας Δουμπιά, θυγατρικής της Οινοποιίας Μαλαματίνα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού, από πηγές της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται πως η Δουμπιά έχει τεθεί προς πώληση από την Μαλαματίνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν ως ένα βαθμό τα δανειακά βάρη της εταιρείας ενώ τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή έχει αναλάβει η Ernst & Young.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν πως ενδιαφέρον για την εταιρεία φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, ο Δαυίδ της Coca Cola 3E, καθώς κι ένα κυπριακό fund.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη όπως και από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Άλλωστε η εταιρεία της οικογένειας Σαράντη, έχει ήδη δείξει διάθεση να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά των ροφημάτων και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη την εξαγορά της βιομηχανίας αναψυκτικών Κλιάφα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εταιρεία η οποία εμπορεύεται τα προϊόντα Όλυμπος, είχε επεκταθεί τα προηγούμενα χρόνια και σε νέες αγορές και συγκεκριμένα στις κατηγορίες των χυμών,του κρύου τσαγιού καθώς και των φυτικών προϊόντων. Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» για το μεταλλικό νερό Δουμπιά, πηγές αναφέρουν πως έχουν ήδη γίνει τα απαραίτητα βήματα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της Coca Cola 3E, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Η εταιρεία Δουμπιά

Το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό της εταιρείας αναβλύζει από την πηγή των Αγίων Αποστόλων στην κοινότητα Δουμπιά του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

«Προστατευμένο μέσα στα πετρώματα της πηγής του το νερό Δουμπιά παρουσιάζει διαχρονικά σταθερή ποιότητα και πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας των φυσικών μεταλλικών νερών, όσον αφορά τα φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του» αναφέρει η εταιρεία.

Το περασμένο φθινόπωρο μάλιστα η συγκεκριμένη πηγή χαρακτηρίστηκε ως ιαματική, κάτι που φαίνεται να μετρά θετικά όσον αφορά στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας σημειώνεται επίσης πως «η ΔΟΥΜΠΙΑ-ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε. έχει πραγματοποιήσει σημαντικότατες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με υποδομές που είναι σύμφωνες με τα νέα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα, σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της επεξεργασίας και της εμφιάλωσης και τον έλεγχο απο το Γενικό Χημείο του Κράτους. Στόχος μας, η βέλτιστη ποιότητα, ούτως ώστε να ξεπεραστούν οι προσδοκίες ακόμα και όσων θυμούνται το προϊόν από προηγούμενες εποχές».

Τέλος σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας (χρήση 2018) ο κύκλος εργασιών της Δουμπιά διαμορφώθηκε στα 289.352,20 ευρώ, έναντι 233.476,12 ευρώ το 2017. Παράλληλα κατέγραψε ζημίες μετά από φόρους 494.869,88 ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 650.042,09 ευρώ το προηγούμενο έτος.

Πηγή φωτογραφίας: www.doubia.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider