Ξεκινά πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το αεροδρόμιο Χίθροου λόγω Covid-19

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το αεροδρόμιο Χίθροου λόγω Covid-19
Το βρετανικό αεροδρόμιο Χίθροου αρχίζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη - προ κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι άρχισε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αφού ο αριθμός των επιβατών που το επισκέφθηκαν τον Μάιο έπεσε σε ιστορικό χαμηλό, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών τον Μάιο μειώθηκε κατά 97%, ενώ το αεροδρόμιο προετοιμάζεται για περαιτέρω μειώσεις, λόγω του κανονισμού για καραντίνα των ταξιδιωτών που έχει θέσει η Βρετανία εξαιτίας της Covid-19.

Δεν είναι πλέον βιώσιμος ο αριθμός των απασχολούμενων

Το αεροδρόμιο, το προσωπικό του οποίου ανέρχεται σε περίπου 7.000, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι πλέον βιώσιμος ο αριθμός των απασχολούμενων σε αυτό και ότι συμφώνησε με τα συνδικάτα να αρχίσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

«Καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω μειώσεις θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε επιλογές για να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέιγ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider