ΗΠΑ: «Έφτασε» στη Γερουσία η υπόθεση με τα απολυμαντικά των 600 δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Έφτασε» στη Γερουσία η υπόθεση με τα απολυμαντικά των 600 δολαρίων
Ένα κουτί με μικρά μπουκαλάκια Purell πωλείται συνήθως έναντι 10 δολαρίων, όμως εν μέσω κοροναϊού πωλείται μέχρι και 600 δολάρια στο Amazon.

Να ελέγξει και να συμμορφώσει την πολιτική τιμολόγησης τρίτων πωλητών καεί την εταιρεία Amazon, η αμερικανική Γερουσία μετά τα σοβαρα φαινόμενα κερδοσκοπίας, με φόντο τον πανικό της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Η Γερουσία καλεί την Amazon.com να ελέγξει την τιμολόγηση για είδη όπως το απολυμαντικό χεριών Purell, σύμφωνα με μία επιστολή που έστειλε προς την Amazon ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Μάρκι.

Σύμφωνα με το Business Insider, το απολυμαντικό χεριών Purell έχει εξαντληθεί στην πλατφόρμα Amazon, καθώς ο φόβος του κοροναϊού εξαπλώνεται μαζί με τα κρούσματα στις ΗΠΑ.

Κερδοσκόποι «ξεπουλάνε» στο Amazon

Όπως αναφέρεται, ένα κουτί με μικρά μπουκαλάκια Purell πωλείται συνήθως έναντι 10 δολαρίων, όμως εν μέσω κοροναϊού, τρίτοι πωλητές - κερδοσκόποι αύξησαν τις τιμές κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα, υπήρξε περίπτωση που το ίδιο πακέτο των 10 δολαρίων, τέθηκε προς πώληση στην τιμή των 400 δολαρίων, ενώ ένας άλλος εξωτερικός πωλητής το διέθεσε προς πώληση έναντι 600 δολαρίων!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider