«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Τα χαρτονομίσματα είναι πιθανό να μεταδώσουν τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Τα χαρτονομίσματα είναι πιθανό να μεταδώσουν τον κοροναϊό
Συστήνεται οι άνθρωποι να πλένουν τα χέρια τους όταν χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα και αν είναι δυνατό να προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές.

Τα χαρτονομίσματα είναι πιθανό να βοηθούν στη εξάπλωση του κοροναϊού, επομένως οι άνθρωποι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν τις ανέπαφες πληρωμές στις συναλλαγές τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με την Τelegraph, οι καταναλωτές πρέπει να πλένουν τα χέρια τους έπειτα από την επαφή με χαρτονομίσματα, καθώς ο κοροναϊός είναι πιθανό να βρίσκεται στην επιφάνεια τους για αρκετές μέρες, ανέφερε ο ΟΗΕ.

Συστήνονται οι ανέπαφες συναλλάγες

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου, οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογία χωρίς επαφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Παράλληλα η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη αναγνωρίσει ότι τα χαρτονομίσματα «μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια ή ιούς» και παρότρυνε τους ανθρώπους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται ότι Κίνα και Κορέα από τον περασμένο μήνα είχαν προχωρήσει σε απολύμανση των χαρτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους». Προτείνει επίσης όταν είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται ανέπαφες συναλλαγες. Άλλωσε, σημειώνεται ότι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει ο νέος κοροναϊός εκτός του ανθρώπινου σώματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider