«Πόλεμο» με τον Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πόλεμο» με τον Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει ο Τζεφ Μπέζος
Η Amazon ζητά έλεγχο για την εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ, στο διαγωνισμό για τη σύμβαση JEDI του Πενταγώνου.

Κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει η Amazon και θέλει να θέσει επίσημα ερωτήματα για την εμπλοκή του Αμερικανού προέδρου, στο διαγωνισμό για το «συμβόλαιο» αξίας 10 δισ. δολαρίων με το Πεντάγωνο.

Συγκεκριμένα, η Amazon ζητά τη διεξαγωγή ελέγχου για να αποσαφηνιστεί το κατά πόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος επηρέασε την απόφαση του Πενταγώνου να αναδείξει τη Microsoft νικήτρια του διαγωνισμού, αποκλείοντας την υποψηφιότητα της Amazon.

Πρόκειται για τη σύμβαση JEDI δεκαετούς διάρκειας, η οποία έχει στόχο να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα πληροφορικής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανέθεσε στη Microsoft τη γιγαντιαία σύμβαση για την ανάπτυξη του συστήματος του για την αποθήκευση δεδομένων στο Διαδίκτυο («cloud»), την οποία διεκδικούσε επίσης η Amazon.

Πόσο επηρέασε την απόφαση ο Τραμπ

Η Amazon κατέθεσε μήνυση κατά την απόφασης, με το κατηγορητήριο πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επηρέασε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, κατά της Amazon για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, η Amazon στηρίζει τις κατηγορίες της στο περιεχόμενο ενός βιβλίου. Σύμφωνα με το βιβλίο, κατά τη διάρκεια μίας προσωπικής συνομιλίας, ο Τραμπ είπε στον γ.γ. Εθνικής Άμυνας, Τζιμ Μάτις να «βγάλει» την Amazon εκτός διαγωνισμού. Παρότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μία από τις πιο πιθανές υποψηφιότητες να επιλεχθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider