Η LVMH εξαγοράζει την Tiffany έναντι 16,2 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η LVMH εξαγοράζει την Tiffany έναντι 16,2 δισ. δολαρίων
LVMH και Tiffany αναμένουν η συμφωνία να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Σε συμφωνία ύψους 16,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tiffany κατέληξε η LVMH, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Όπως επιβεβαίωσε η μητρική της Louis Vuitton, θα προχωρήσει με την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει μέχρι σήμερα η εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 16,2 δισ. δολάρια».

Ήδη από χθες το βράδυ, πηγές που γνώριζαν το θέμα είχαν δηλώσει πως η Tiffany και ο LVMH πλησίαζαν σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ενισχύεται η θέση της LVMH

Η συμφωνία θα δώσει ώθηση στο μικρότερο τμήμα δραστηριοποίησης της LVMH, αυτό των κοσμημάτων και ρολογιών.

«Η απόκτηση της Tiffany θα ενισχύσει τη θέση της LVMH στα κοσμήματα και θα αυξήσει περαιτέρω την παρουσία της στις ΗΠΑ», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση LVMH και Tiffany.

«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας», σχολίασε ο Μπερνάρ Αρνό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Ο γαλλικός όμιλος είχε αρχικά προτείνει στις 15 Οκτωρίου 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της, πριν ανεβάσει αυτή την πρόταση σε περίπου 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η τελευταία προσφορά είχε παρακινήσει την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, ο οποίος τελικά αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μέτοχή της Tiffany.

Οι δυο εταιρείες αναμένουν η συμφωνία να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider