Η Qantas δοκιμάζει τη μεγαλύτερη απευθείας πτήση… 20 ωρών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Qantas δοκιμάζει τη μεγαλύτερη απευθείας πτήση… 20 ωρών
Η Qantas θέλει να πετύχει τη μεγαλύτερη απευθείας πτήση, μεταφέροντας τους επιβάτες από τη Νέα Υόρκη στο Σύδνεϋ σε 20 ώρες.

Το «στοίχημα» της μεγαλύτερης απευθείας πτήσης του κόσμου, διάρκειας 20 ολόκληρων ωρών, θέλει να κερδίσει η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas.

Όπως αποκαλύπτει το Business Insider, η Qantas αναμένεται να δοκιμάσει, σήμερα Παρασκευή, να μεταφέρει τους επιβάτες απευθείας από τη Νέα Υόρκη στο Σύδνεϋ, μέσα σε 20 ώρες, διανύοντας μια απόσταση σχεδόν 10.000 μιλίων.

Το εγχείρημα βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά προκλήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το πώς θα διασφαλιστεί η άνεση των επιβατών και η αποφυγή της κόπωσης των πιλότων και του πληρώματος.

Εάν η σημερινή δοκιμασία πάει καλά, η Qantas στοχεύει να ξεκινήσει επισήμως το απευθείας δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Σύδνεϋ από το 2022. Μάλιστα, στα σχέδιά της περιλαμβάνεται και ένα απευθείας δρομολόγιο Σύδνεϋ – Λονδίνο, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια μια ώρα παραπάνω περίπου, ήτοι 21 ώρες.

Το εγχείρημα της απευθείας 20ωρης πτήσης δεν το έχει καταφέρει καμία αεροπορική εταιρεία μέχρι σήμερα.

Δύο μόνο αεροσκάφη της Airbus και της Boeing θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μια τέτοια πτήση, με την Qantas να δηλώνει πως θα έχει επιλέξει μέχρι το τέλος του 2019 ποιο από τα δύο αεροσκάφη θα εμπιστευθεί για τον νέο της στόχο.

Για τη δοκιμαστική πτήση, η αεροπορική θα εμπιστευθεί ένα νέο Boeing 787-9 Dreamliner, ενώ στο αεροσκάφος δεν αναμένεται να βρίσκονται περισσότερα από 50 άτομα, η συμπεριφορά των οποίων, ωστόσο, θα εξεταστεί εξονυχιστικά, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι επιπτώσεις μιας 20ωρης πτήσης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Qantas για να πραγματοποιήσει αυτή την πτήση, θα πρέπει να λάβει επίσης τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις από τις αρχές της Αυστραλίας.

Σήμερα η πτήση Νέα Υόρκη – Σύδνεϋ διαρκεί σχεδόν 24 ώρες, με μια στάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider