Χρεοκοπεί η διάσημη αλυσίδα καταστημάτων Barneys στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκοπεί η διάσημη αλυσίδα καταστημάτων Barneys στις ΗΠΑ
«Λουκέτο» βάζει σε πολλά καταστήματά της η διάσημη αλυσίδα Barneys σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις απώλειες.

Μια από τις πιο διάσημες και ιστορικές αλυσίδες καταστημάτων πώλησης ρούχων και αξεσουάρ στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο».

Σύμφωνα με το Marketwatch, η εταιρεία Barneys New York κατέθεσε αίτημα για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα για προστασία έναντι των πιστωτών της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Barneys New York φαίνεται να είναι το τελευταίο θύμα των online πωλήσεων αλλά και της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου φιλοξενείται το κατάστημα του Μανχάταν, της Νέας Υόρκης, φέτος διπλασίασε το ενοίκιο που ζητά σε σχεδόν 30 εκατ. δολάρια!

Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, τα καταστήματα που θα κλείσουν είναι αυτά που βρίσκονται στο Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Σιάτλ, ενώ σε λειτουργία θα παραμείνουν τα καταστήματα στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Σαν Φρανσίσκο και τη Βοστώνη. Για την ώρα, το λουκέτο γλιτώνει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

Η Barneys New York κατάφερε να εξασφαλίσει 75 εκατ. δολάρια για να μπορέσει να εξοφλήσει τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές της, την ώρα που συνεχίζει να ψάχνει για αγοραστή που θα επενδύσει στην εταιρεία.

«Όπως πολλές εταιρείας στον κλάδο της λιανικής πώλησης, η οικονομική της κατάσταση έχει επηρεαστεί δραματικά από τις αλλαγές στον κλάδο, που έφερε κυρίως το ηλεκτρονικό εμπόριο» δήλωσε η CEO Ντανέλα Βιτάλε.

Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές αλυσίδες καταστημάτων που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της πριν από περίπου έναν αιώνα και έγινε μέρος της κουλτούρας των αγορών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider