Το πρόγραμμα car sharing του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από το δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού διευθυντή ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ κ. Κυριάκου Κοφινά, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου.

Πρόγραμμα car sharing από το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του προγράμματος car sharing του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της τοπικής αρχής, σε λίγες μέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν μέσο εφαρμογής (application) στα κινητά του τηλέφωνα να κάνουν χρήση, με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε ο δήμος.

Παράλληλα με το σύστημα κοινόχρηστων αυτοκινήτων παρουσιάστηκε και ο πρώτος από τους δέκα διπλούς σταθμούς φόρτισης ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εγκατασταθούν στην πόλη μέχρι το τέλος του έτους, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τις απαιτούμενες υποδομές για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης στο Δήμο. Οι σταθμοί φόρτισης μετά από συμφωνία του Δήμου με τη ΔΕΗ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ρεύμα που παράγεται από τους ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργώντας έτσι πραγματικά πράσινη κινητικότητα με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

car sharing του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Από αριστερά, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Kosmocar A.E. κ. Αντώνης Μαυριδόγλου και ο εμπορικός διευθυντής της Kosmocar-Skoda κ. Ανδρέας Χαλμπές.

Πως λειτουργεί η κοινή χρήση

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του συστήματος μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και Android, να εγγραφούν ως χρήστες ανεβάζοντας φωτογραφίες της άδειας οδήγησης τους και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες για το ξεκλείδωμα και τη χρήση του αυτοκινήτου.

car sharing του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Το SKODA CITIGOe iV που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, με τιμή η οποία με το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαμορφώνεται στα 18.703 ευρώ και αυτονομία 265 χιλιόμετρα.

Η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,50 €/δέκα λεπτά για τους περιστασιακούς χρήστες ενώ όσοι επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του συστήματος πληρώνοντας 20€/μήνα ή 180€ / έτος, μπορούν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου με χρέωση 1,00 €/δέκα λεπτά, δηλαδή με 6 -9 ευρώ ανά ώρα μπορούμε πλέον να κάνουμε χρήση ηλεκτρικό αυτοκινήτου μέσο του πρώτου συστήματος κοινοχρήστων αυτοκινήτων της χώρας και ένα από τα πρώτα συστήματα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.