Κορονοϊός: Υγειονομικό υλικό θα κατασκευάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Υγειονομικό υλικό θα κατασκευάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες
Αντί για αυτοκίνητα Audi, Ferrari, Volkswagen ή Ford, θα έχουμε αναπνευστήρες, μάσκες, και υγειονομικό υλικό με τις παραπάνω, αλλά και πολλές ακόμα μάρκες.

Όπως και στην Κίνα, έτσι και στην Ευρώπη “στρατολογούνται”, αυτοβούλως αλλά και από τις κυβερνήσεις, πολλές βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων που έχουν αναστείλει την παραγωγή τους, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας και προσφοράς υγειονομικού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στη διάθεσή τους μεγάλους τρισδιάστατους εκτπυπωτές, οι οποίοι με την κατάλληλη ρύθμιση μπορούν αντί να κατασκευάζουν εξαρτήματα αυτοκινήτων, να “τυπώνουν” αναπνευστήρες για τους πάσχοντες από τον κορονοϊό, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλη έλλειψη στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να παράξουν σε μικρά τμήματά τους μάσκες και άλλα αναγκαία υλικά για τα νοσοκομεία αλλά και το γενικό κοινό, όπως αντισηπτικά.

Ποιες εταιρείες ρίχνονται στη “μάχη”

Ήδη, οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler βρίσκονται σε επαφές με έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές αναπνευστήρων στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή των σωτήριων αυτών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Volkswagen ανακοίνωσε τη δωρεά 200.000 μασκών στη γερμανική πόλη Βόλφσμπρουγκ, στην οποία βρίσκεται η έδρα της, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Συγκεντρώνει επίσης μια ομάδα εργασίας για να δει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτές που διαθέτει, ώστε να βοηθήσει στην κατασκευή νοσοκομειακών ανεμιστήρων και άλλου υγειονομικού εξοπλισμού.

VW Donates masks
Η Volkswagen πραγματοποίησε δωρεά 200.000 μασκών στη Γερμανία.

Η VW διαθέτει περισσότερους από 125 βιομηχανικούς εκτυπωτές 3D. Η εταιρεία δοκιμάζει υλικά και ελέγχει τις αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την έναρξη της παραγωγής. Εκπρόσωπος της VW δήλωσε σχετικά: "Ο ιατρικός εξοπλισμός είναι ένα νέο πεδίο για εμάς, αλλά μόλις κατανοήσουμε τις απαιτήσεις και μας δοθούν σχέδια, μπορούμε να ξεκινήσουμε".

Στο Ενωμένο Βασίλειο, μια κοινοπραξία μηχανικών που περιλαμβάνει τη McLaren και τη Nissan έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο ανεμιστήρα έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Διάφοροι άλλοι τρόποι αρωγής

Η Mercedes στράτευσε τα κοινωνικά της δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, μεταδίδοντας κυρίως ειδήσεις από αξιόπιστες και κυβερνητικές πηγές για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Στη χώρα μας η Kosmocar, αντιπροσωπεία των Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley και των μοτοσικλετών Ducati, ανακοίνωσε ότι παρέχει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσης, για τις ανάγκες του ΕΟΔΥ αλλά και μεγάλων αλυσίδων super market, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αμεσότερα και ευρύτερα στς online παραγγελίες που αυξάνονται ραγδαία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider