Εξετάζεται παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξετάζεται παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
Ανάλογα με το ρυθμό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 31/12/2019, υπάρχει πιθανότητα να δοθεί ολιγοήμερη παράταση πληρωμής τους και εντός του 2020.

Ο σχετικά αργός ρυθμός εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας πιθανότατα θα οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών σε ολιγοήμερη παράταση της πληρωμής τους και εντός του 2020. Η τελική απόφαση θα παρθεί αφού κλείσει και η 30ή Δεκέμβρη, καθώς είναι γνωστή η πρακτική των Ελλήνων να αφήνουν για τελευταία στιγμή αυτού του είδους τις υποχρεώσεις.

Ταυτόχρονα, πολλοί αναμένουν το κοινωνικό μέρισμα, που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα και την Τρίτη 30 και 31 Δεκεμβρίου, ώστε να προβούν στη σχετική πληρωμή. Αν ωστόσο το υπουργείο δεν δώσει παράταση και δεν εξοφλήσετε τα τέλη έως και τις 31 Δεκεμβρίου, το πρόστιμο είναι κατά περίπτωση ιδιαίτερα τσουχτερό.

Πρόστιμο στο 100% των τελών

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόθεσμη πληρωμή επισύρει πρόστιμο 100% των τελών εάν πρόκειται για δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ, 50% αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο, ενώ 30 ευρώ πρόστιμο θα πληρωθεί αν τα τέλη που αναλογούν στο όχημα είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Όσον αφορά στην κατάθεση πινακίδων, η προθεσμία της οποίας λήγει επίσης στις 31 Δεκεμβρίου, απαιτείται δήλωση ακινησίας, αστυνομική ταυτότητα, υπεύθυνη δήλωση στάθμευσης σε ιδιωτικό χώρο και εξουσιοδότηση, αν το όχημα ανήκει σε τρίτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider