H Βentley ηττήθηκε σε δικαστική διαμάχη 21 ετών!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Βentley ηττήθηκε σε δικαστική διαμάχη 21 ετών!
Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων δεν θα επιτρέπεται να πουλάει πλέον στη Μεγάλη Βρετανία ρούχα της κολεξιόν της με το δικό της όνομα και το χαρακτηριστικό λογότυπο με τα δύο φτερά!

Μία δεινή ήττα, που ενδέχεται να της κοστίσει ακριβά, υπέστη η Bentley Motors στη Μεγάλη Βρετανία, όπου της απαγορεύθηκε να πουλάει πλέον την κολεξιόν των ρούχων της με το όνομα και το λογότυπό της! Δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσε την οικογενειακή επιχείρηση Bentley Clothing, που είχε υποβάλλει αγωγή κατά της θυγατρικής μάρκας του ομίλου Volkswagen κατηγορώντας την για παραβίαση του νόμου περί δικαιωμάτων χρήσης ονομασιών. Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει επίσης, ότι η Bentley Motors θα επιτρέπεται να προσφέρει στο μέλλον μόνον σακάκια, μεταξωτές γραβάτες, καπέλα και κασκόλ και όχι άλλα είδη ένδυσης. Εξάλλου, απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιεί το γνωστό της λογότυπο με τα φτερά σε συνδυασμό με το όνομά της πάνω σε ενδύματα.

Η Bentley Clothing με έδρα το Μάντσεστερ είχε κατοχυρώσει ήδη το 1982 το brand name Bentley για λογαριασμό της και η δικαστική διαμάχη της με την εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων ξεκίνησε το 1998, δηλαδή κράτησε 21 ολόκληρα χρόνια. Ο Βρετανός δικαστής Ρίτσαρντ Χάκον αναφέρθηκε στις συνεχείς επεμβάσεις της Bentley Motors στα δικαιώματα της οικογενειακής επιχείρησης από το Μάντσεστερ και τόνισε, ότι ο αυτοκινητοκατασκευαστής προσπάθησε να τα ακυρώσει. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley Clothing, Κρις Λις χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας ότι «ήταν καταστροφικό, οικονομικά όπως επίσης και συναισθηματικά και η σημερινή απόφαση είναι μία μεγάλη ανακούφιση.» Οι δικηγόροι της εταιρείας ενδυμάτων ανέφεραν, ότι ενδέχεται να ζητήσουν αποζημίωση από τη θυγατρική της VW, η οποία είναι πλέον υποχρεωμένη να παραδώσει ή να καταστρέψει όλα τα ρούχα, που εμπίπτουν στην απαγόρευση χρήσης του ονόματος και του λογότυπου.

Η ίδια η Bentley Motors εμφανίστηκε απογοητευμένη μετά την απόφαση του δικαστηρίου και σκέπτεται να υποβάλλει έφεση. Εκπρόσωπος της εταιρείας αυτοκινήτων υπογράμμισε, ότι η δικαστική απόφαση αφορά μόνον τη Μεγάλη Βρετανία και δήλωσε τα εξής: «Πουλάμε για περισσότερα από 30 χρόνια ρούχα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε καμία χρονική στιγμή δεν υπήρξε η παραμικρή απόδειξη περί σύγχυσης με άλλο όνομα και λογότυπο.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider