Η πρώτη ηλεκτρική Porsche Taycan σε αριθμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρώτη ηλεκτρική Porsche Taycan σε αριθμούς
Τεχνολογία αιχμής και στοιχεία που εντυπωσιάζουν συνθέτουν την πιο σημαντική Porsche της νέας χιλιετίας.

Αρχικά τη γνωρίσαμε ως πρωτότυπη με την ονομασία Mission E και πλέον ήρθε η ώρα να δούμε και το μοντέλο παραγωγής, την Taycan. Η σπορ τετράθυρη και τετραθέσια Porsche της νέας χιλιετίας είναι αμιγώς ηλεκτρική, με συναρπαστικές επιδόσεις και τεχνολογικά highlight που δείχνουν το μέλλον στα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Porsche Taycan

Κορυφαία σε κάθε επίπεδο, η νέα Porsche Taycan δεν φείδεται επιδόσεων, τεχνολογίας αλλά και μεγάλης αυτονομίας, ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δεν θυμίζει σε τίποτα καμία Porsche του παρελθόντος και έτσι ίσως εξηγείται το παράδοξο της ονομασίας των πρώτων εκδόσεών της: Turbo S και Turbo.

Porsche Taycan

Προφανώς και δεν υπάρχει turbo, παρά μόνο δύο ηλεκτρικοί κινητήρες , ωστόσο αυτό είναι το μόνο στοιχείο που συνδέει το νέο μοντέλο με την ένδοξη ιστορία της μάρκας. Επειδή οι αριθμοί σπάνια λένε ψέματα, η πρώτη γνωριμία σας με την Porsche της νέας χιλιετίας ας είναι μέσα από αυτούς:

0 γρ./χλμ. είναι οι εκπομπή CO2. Μηδέν και τα τέλη κυκλοφορίας, φυσικά.

0,22 μόλις είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας των βασικών εκδόσεων της Taycan που θα ακολουθήσουν εντός του 2020 και 0.25 αυτός της κορυφαίας Turbo S. Eξαιρετικά χαμηλός για σπορ αυτοκίνητο.

Porsche Taycan

1 κινητήρας, αυτός που δίνει ισχύ στους εμπρός τροχούς, χρησιμοποιείται σε χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας.

2 και φυσικά αυτόματες είναι οι σχέσεις μετάδοσης. Αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των ηλεκτρικών κινητήρων.

Porsche Taycan

2 είναι οι χώροι αποσκευών στην Taycan –να τα χωροταξικά θετικά της ηλεκτροκίνησης. Ο εμπρός έχει όγκο 81 και ο πίσω 366, σύνολο δηλαδή 447 λίτρα.

2,8 είναι τα δευτερόλεπτα που θα περάσουν επιταχύνοντας από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα στην έκδοση Turbo S.

Porsche Taycan

3,2 είναι τα αντίστοιχα δευτερόλεπτα στην έκδοση Turbo.

4 πόρτες και αντίστοιχες θέσεις έχει το αμάξωμα .

Porsche Taycan

4,963 μέτρα έχει μήκος το αμάξωμα. Το πλάτος, επίσης είναι τεράστιο, στα 1,96 μέτρα, καθώς και το μεταξόνιο στα 2,9 μέτρα.

22,5 μόλις είναι τα λεπτά που χρειάζεται η Taycan για να φορτίσει τις μπαταρίες της έως το 80% της χωρητικότητάς τους . Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα, εξηγείται στη συνέχεια.

Porsche Taycan

260 χλμ./ώρα είναι η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων του μοντέλου.

270 kW είναι η μέγιστη τάση φόρτισης. Αν βρείτε φυσικά φορτιστή τέτοιας δυναμικότητας.

412 είναι τα χιλιόμετρα της αυτονομίας της κορυφαίας έκδοσης Turbo S και 450 της Turbo, σύμφωνα με τον αρκετά πραγματιστικό κανονισμό μετρήσεων WLTP.

Porsche Taycan

761 ίππους αποδίδει σε λειτουργία overboost η κορυφαία έκδοση Turbo S. H Turbo, «μόνο» 680.

800 είναι τα Volt λειτουργίας του ηλεκτρικού κυκλώματος της Taycan, για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής. Ακριβώς γι’ αυτό μπορεί να φορτίζει σε εντυπωσιακά χαμηλούς χρόνους.

Porsche Taycan

1.050 είναι τα Nm της μέγιστης ροπής των δύο ηλεκτρικών κινητήρων. Σέρνουν καράβι…

2.295 κιλά είναι το βάρος της νέας Porsche Taycan, κάτι που καθιστά τις επιδόσεις της από στάση ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Porsche Taycan

Το πιο μακροσκελές αριθμητικό στοιχείο, αυτό της τιμής, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο θα είναι σίγουρα εξίσου εντυπωσιακό με όλα τα παραπάνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider