Συμπαγές και γεμάτο προηγμένη τεχνολογία, το νέο Volvo XC40 αποτελεί το μικρότερο premium SUV της σουηδικής εταιρείας. Διαθέτει δυναμική και νεανική σχεδίαση, η οποία εξασφαλίζει ταυτόχρονα μοναδική λειτουργικότητα, ενώ με απόσταση 21 εκατοστών από το έδαφος αποδεικνύει έμπρακτα ότι πρόκειται περί ενός πραγματικού SUV. Την ίδια στιγμή, το XC40 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίστηκε στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), ενώ ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα μοντέλα της σειράς 60 και 90, όπως για παράδειγμα η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.

Volvo XC40

Σχεδιαστικά, κυριαρχεί το διαχρονικό σκανδιναβικό design, ενώ την παράσταση κλέβουν τα ξεχωριστά χρώματα με τη μεγάλη γκάμα συνδυασμών, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος για την οροφή, στοιχεία τα οποία δίνουν στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους ύφος. Στο εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών (με χωρητικότητα από 460 έως 1.336 λίτρα) προσφέρονται πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, ενώ το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με τη μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής 9 ιντσών, δίνει πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών με διαισθητικό τρόπο, σε συνεργασία με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών.

Volvo XC40

Το Volvo XC40 διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, από τα οποία ξεχωρίζουν τα συστήματα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation, τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργούν ως «ηλεκτρονικός συνοδηγός» προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Volvo XC40 διατίθεται μεταξύ άλλων το Adaptive Cruise Control με σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Pilot Assist, για πρώτη φορά στην κατηγορία, καθώς και το IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert, για πρώτη φορά με αυτόματο φρενάρισμα.

Volvo XC40

Ωστόσο, επειδή «ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο», η βασική έκδοση του μοντέλου εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης Τ3 των 1.500 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει πλέον 163 ίππους, ενώ συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, είτε με το νέο αυτόματο κιβώτιο Geartronic των 8 σχέσεων, δημιουργώντας ένα ασυναγώνιστο πακέτο σε κάθε περίπτωση. Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες διαθέσιμες εκδόσεις, συναντάμε αυτή με τον 2λιτρο κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων, ενώ στην κορυφή της γκάμας του XC40 τοποθετούνται οι εκδόσεις με τους κινητήρες diesel D4 και βενζίνης Τ5, απόδοσης 190 και 247 ίππων αντίστοιχα, οι οποίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τετρακίνηση (AWD) και το αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, στις εκδόσεις εξοπλισμού Momentum και R-Design.