Το MINI κλείνει αισίως τα 60 χρόνια ζωής και με την έκδοση Cooper S 60 Years Edition, η βρετανική φίρμα γιορτάζει τα «γενέθλια» του θρυλικού μοντέλου. Να σημειωθεί ότι το «αυθεντικό» MINI έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2000 και αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές σε πωλήσεις βρετανικό μοντέλο όλων των εποχών! 

Σε ότι αφορά στην επετειακή έκδοση Cooper S 60 Years Edition, θα παραχθεί σε μόλις 500 «αντίτυπα», ενώ όλα θα διατεθούν εντός Ηνωμένου Βασιλείου. Οι διαφορές του συγκριτικά με τα υπόλοιπα Cooper S επικεντρώνονται κυρίως στο αισθητικό κομμάτι, με το παραδοσιακό χρώμα British Racing Green να κλέβει την παράσταση, καθώς και τα λογότυπα «60 Years» κατά μήκος του αμαξώματος, για να υπενθυμίζουν την σημασία της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στο εσωτερικό του Cooper S 60 Years Edition, εκτός από τα αντίστοιχα λογότυπα, ξεχωρίζει το καφέ χρώμα των δερμάτινων επενδύσεων, με τις πράσινες λεπτομέρειες. Στην «καρδιά» του επετειακού MINI, συναντάμε τον turbo τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 2.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 192 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.