Ένα νέο καινοτόμο προϊόν, 100% ελληνικό συναγωνίζεται ένα από τα πιο γνωστά γκουρμέ εδέσματα της γαλλικής κουζίνας. Πρόκειται για τα λευκά σαλιγκάρια, τα οποία δημιούργησε η Μediterranean Εscargots. Εκτρέφονται με ελληνικές βιολογικές τροφές και βότανα, χωρίς την χρήση χημικών και αντιβιοτικών, με έμφαση στην ευζωία των σαλιγκαριών κατά την εκτροφή ενώ ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους, τα υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και κολλαγόνου.
«Σήμερα απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της πολυετούς επένδυσης στην έρευνα, την ανάπτυξη και εξειδίκευση του επιστημονικού δυναμικού σε θέματα εκτροφής σαλιγκαριών» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, βιολόγος Αθανάσιος Γκόγκας και αναφέρει πως η εταιρεία «έχει κατακτήσει ηγετική θέση, στην έρευνα, την ανάπτυξη, την βιολογία καθώς και στην τεχνογνωσία εκτροφής σαλιγκαριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανταγωνιζόμενη κορυφαία ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια».
Το προϊόν έχει ήδη κερδίσει τις διεθνείς αγορές τροφίμων και έχει επιλεγεί από χώρες όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βέλγιο και η Γαλλία.
Όπως υποστήριξε ο κ. Γκόγκας, έστω και καθυστερημένα «η σκυτάλη περνάει στα χέρια της πολιτείας η οποία από την πλευρά της πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δημιουργία αξιόπιστου συστήματος διασφάλισης ποιότητας στην εντατική εκτροφή σαλιγκαριών» καθώς όπως λέει «η εφαρμογή του θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών σαλιγκαριών, θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα τους στις διεθνείς αγορές και θα κατοχυρώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής παραγωγής».
Η γέννηση του Μεσογειακού σαλιγκαριού (Helix aspersa)…
Δεκαπέντε χρόνια εντατικών διασταυρώσεων δημιούργησαν το μεσογειακό σαλιγκάρι που ανταποκρίνεται άψογα σε συνθήκες εκτροφής, έχει τρυφερό και πλούσιο κρέας, με ανοιχτό χρώμα, ομοιόμορφη και σταθερή γεύση και λαμπερό κέλυφος.