Εταιρικό ομόλογο σχεδιάζει να εκδώσει η Alpha Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εταιρικό ομόλογο σχεδιάζει να εκδώσει η Alpha Bank

Στην ομολογιακή αγορά στρέφεται η Alpha Bank, η οποία εξετάζει την έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ εντός του προσεχούς διαστήματος.

Τυπικά, ο χρονικός ορίζοντας που θέτει η διοίκηση της τράπεζας για την άντληση κεφαλαίων απευθείας από την αγορά είναι ένα 12μηνο και εξετάζει την προοπτική αυτή μόνο εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Προς το παρόν, πάντως, όπως αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας, οι συνθήκες στην αγορά βελτιώνονται συνεχώς και, ειδικά η νέα δευτερογενής αγορά εταιρικών της ΕΧΑΕ γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση στον εγχώριο επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, στο insider.gr πηγές της αγοράς, μετά τα δύο τελευταία ομόλογα που ετοιμάζουν η Sunlight και ο Μυτιλιναίος, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να «πάρουν σειρά» αρκετές εταιρείες.

Η έκδοση εταιρικού ομολόγου θα ενισχύσει τη ρευστότητα της τράπεζας, αλλά και τα εποπτικά της κεφάλαια. Mε δείκτη βασικών κεφαλαίων 17,3%, η Alpha Bank διαθέτει την ισχυρότερη κεφαλαιακή επάρκεια στον κλάδο, η οποία ενισχύεται περαιτέρω μέσω της αύξησης των λειτουργικών κερδών.

Στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, η έκδοση εταιρικών ομολόγων είναι ευρέως διαδεδομένη τακτική για τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα. Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες ενόψει και της προσαρμογής στο νέο εποπτικό πλαίσιο (CRD IV).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider