BACKSTORY

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα - Επενδύσεις από 1 ευρώ - Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά

27-07-2026 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένα ιδιαίτερο μήνυμα - Επενδύσεις από 1 ευρώ - Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα

Μεταφέρω την φράση αυτή του διοικητή κ. Γιάννη Στουρνάρα από την πρόσφατη συνέντευξή του στο Open: «Ξεκινάμε τρίτη θητεία, οπότε, ελπίζουμε να την τελειώσουμε. Αλλά μόνο ο Θεός το ξέρει αυτό». Είναι πολύ γνωστό πως παρεμβάσεις κανενός είδους για τη διακοπή θητείας διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αποκλείεται να γίνουν αποδεκτές από την ΕΚΤ.

Επομένως ο διοικητής που τίποτα δεν λέει τυχαία, κάποιο μήνυμα θέλει να δώσει. Άλλωστε σε όλη αυτή τη συνέντευξη επισημαίνει την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας.

Επενδύσεις από 1 ευρώ

Εν τέλει υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο από 1 ευρώ. Η πλατφόρμα της startup Wealthyhood διευρύνει τις επενδυτικές της επιλογές εντάσσοντας τις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Η εφαρμογή επιτρέπει επενδύσεις από μόλις 1 ευρώ μέσω κλασματικών μετοχών, ενώ με τη λειτουργία Smart Execution απορροφά τις χρηματιστηριακές χρεώσεις για συγκεκριμένες εντολές.

Παράλληλα, προσφέρει χαμηλές προμήθειες και θεματικές συλλογές μετοχών, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ιδιωτών επενδυτών στην ελληνική και κυπριακή αγορά. Η κίνηση ανταποκρίνεται στη ζήτηση των Ελλήνων χρηστών και ενισχύει τον ανταγωνισμό στις ψηφιακές επενδυτικές υπηρεσίες.

Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά

Η επιστροφή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας στις αγορές χρυσού αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο. Τον Ιούνιο αγόρασε σχεδόν 10 τόνους, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μηνιαία αγορά των τελευταίων 20 μηνών, εξέλιξη που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι η τιμή του χρυσού μπορεί να βρει στήριξη κοντά στα 4.000 δολάρια ανά ουγκιά.

Το 2024 η Κίνα είχε αποκτήσει 60 τόνους και το 2025 άλλους 37, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις πωλήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας. Παρά τη συνεχή ενίσχυση των αποθεμάτων της, η Κίνα εξακολουθεί να απέχει σημαντικά από τα αποθέματα χρυσού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άνεση διάθεσης και ερώτημα

Παρά το γεγονός ότι το κλίμα είναι ασταθές η διάθεση μετοχών δεν λέει να φρενάρει ακόμα και εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών. Χαρακτηριστική είναι η διάθεση του 6,1% της ΕΚΤΕΡ στην τιμή των 5 ευρώ την περασμένη Παρασκευή με χαρακτηριστική άνεση.

Βέβαια εδώ έχουμε μια περίπτωση εταιρείας που ενώ βρισκόταν στα αζήτητα έκανε εντυπωσιακή επιστροφή και μάλιστα αποκτώντας το πτυχίο ανώτατης τάξης στον κατασκευαστικό κλάδο.

Επισημαίνουμε πάντως το discount διάθεσης των μετοχών και αναμένουμε να δούμε αν αυτοί που πήραν τα πακέτα θα τα κρατήσουν ή θα αδειάσουν για το γρήγορο μικρό κέρδος.

Αντίδραση μετά τις βουτιές και τους κακούς χειρισμούς

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα συνεχείς ημέρες πτώσης για να αντιδράσει η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Λογικό βέβαια να αντιδρά μια μετοχή μετά από τέτοιο σφυροκόπημα αλλά η τιμή της είναι αισθητά χαμηλότερη από τα 4,2 ευρώ που ήταν η τιμή διάθεσης, με το ερώτημα αν τελείωσαν το άδειασμα οι «προμηθειάκηδες» να πλανάται.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά της μετοχής έδειξε πως οι διαδικασίες της αύξησης και οι χειρισμοί από τους αναδόχους δεν ήταν και οι καλύτεροι δυνατοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:43

Χάνει σχεδόν 5% το πετρέλαιο καθώς ΗΠΑ και Ιράν έχουν σταματήσει τις επιθέσεις

07:36

Η «υπογραφή» του Κρίστοφερ Νόλαν είναι «εγγύηση»

07:25

Εξωδικαστικός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ

07:21

Εβδομάδα πληρωμών: Έως την Παρασκευή πιστώνονται επιδόματα, συντάξεις, μισθοδοσία και επίδομα αδείας

07:17

Εξοχική κατοικία: Ποιο Ελληνικό νησί αποτελεί την top επιλογή για «ξένα πορτοφόλια»

07:12

Διπλό στοίχημα με φόρους 8,56 δισ. έως την Παρασκευή - Τι πρέπει να πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

07:08

Η πλώρη της ΝΔ για το 30% - Γιατί «φτιάχνουν κλίμα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Ο καλλίφωνος το ΠΑΣΟΚ

07:00

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα - Επενδύσεις από 1 ευρώ - Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά

23:58

Παπαστεργίου: «Μειώνουμε το ψηφιακό χάσμα και ενισχύουμε την κοινωνική και εδαφική συνοχή»

23:41

Ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή φέρνει πιο κοντά τη θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης

23:15

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Η νησιωτική Ελλάδα αποτελεί κάθε καλοκαίρι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρησιακές προκλήσεις»

22:52

Λίβανος: Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιχειρήσεις εμποδίζουν την ανάπτυξη του στρατού

22:30

Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρέσβη της στην Αργεντινή μετά από προσβλητικές δηλώσεις του Μιλέι

22:03

Η Ρωσία λέει ότι έπληξε ουκρανικά λιμάνια και πλοία - Βυθίστηκε το Golden Leo

21:49

Ο Γερμανός υπ. Μεταφορών ζητά την απόλυσή του από τον Μερτς

21:28

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η ανάπτυξη της «Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης» στη Γάζα

21:16

ΥΠΕΞ: Τρίτος γύρος συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Ελλάδας - Λιβύης

21:00

Συμφωνία ή αδιέξοδο; Το πυρηνικό deal ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας στον αέρα

20:42

Ονδούρα: Επέστρεψε ο πρώην πρόεδρος Ερνάντες μετά τη χάρη που του απένειμε ο Τραμπ

20:36

Αυστραλία: Ο Αλμπανέζι σκοπεύει να θέσει στον Τραμπ το ζήτημα των νέων δασμών

20:17

Στο Σάλτσμπουργκ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας

20:06

Δύο ελληνικά Canadair επιχειρούν στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Ισπανίας

19:53

Αραγτσί: «Η επίθεση της Ουκρανίας σε ιρανικό πλοίο δεν θα μείνει αναπάντητη»

19:40

Ιταλία: Πάνω από 400 τουρίστες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης λόγω πυρκαγιάς στην Απουλία

19:20

Ζημία 99 εκατ. δολαρίων για τη Shein λίγο πριν την IPO στο Χονγκ Κονγκ

19:04

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς

18:47

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά και έκαψαν δύο τζαμιά

18:28

Μπέρναμ: «Θα θέτω πάντοτε τα συμφέροντα της Βρετανίας πάνω απ’ όλα»

18:09

Πεσκόφ: «Πρόωρο να σχολιάσουμε τις πληροφορίες για παύση των εναέριων επιθέσεων»

17:49

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιόκαστρου