Έλτον: Ξεκινά η συγχώνευση με απορρόφηση της 100% θυγατρικής Ν. Λέκος Χημικά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έλτον: Ξεκινά η συγχώνευση με απορρόφηση της 100% θυγατρικής Ν. Λέκος Χημικά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της Ν. Λεκός ΑΕ από την ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ.

Εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της Ν. Λεκός ΑΕ από την ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Έλτον Διεθνούς Εμπορίου ΑΕΒΕ ανακοινώνει ότι, κατά τις από 29.06.2026 συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων της εταιρείας και της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας ««Ν. Λεκός ΧΗΜΙΚΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «Ν. Λεκός Α.Ε.» (εφεξής «Ν. Λεκός Α.Ε.»), εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της Ν. Λεκός ΑΕ από την ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ, σύμφωνα με τα άρθρα 7 έως και 21 και 30 έως και 35 του Ν. 4601/2019, σε συνδυασμό με το Ν. 4548/2018 και το Ν. 5162/2024 και εν γένει της εφαρμοστέας εταιρικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, η ΕΛΤΟΝ Α.Ε.Β.Ε., με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 000346001000 (η «Απορροφώσα»), θα απορροφήσει την Ν. Λεκός Α.Ε., με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 013440517000 (η «Απορροφώμενη»).

Τα διοικητικά συμβούλια των ανωτέρω εταιρειών έκριναν ότι η Συγχώνευση με Απορρόφηση κρίνεται σκόπιμη, συμφέρουσα και επωφελής για τις συγχωνευόμενες εταιρείες καθώς με τον τρόπο αυτό πρόκειται αφενός να απλοποιηθεί η εταιρική δομή και να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, τα νομικά και διαχειριστικά έξοδα) των συγχωνευόμενων εταιρειών και αφετέρου να επιτευχθεί αρτιότερη οργάνωση, δεδομένου ότι οι συγχωνευόμενες εταιρείες τελούν σε σχέση μητρικής προς θυγατρική σε ποσοστό 100%.

Την 01.07.2026 έγινε καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικούς Αριθμούς Καταχώρισης 6099287 και 6099388 για την απορροφώσα και την απορροφούμενη εταιρεία αντίστοιχα, το από 01.07.2026 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των ανωτέρω εταιρειών και εκδόθηκαν αντιστοίχως οι υπ’ αριθ. Πρωτ. 4136025/01.07.2026 και 4136160/01.07.2026 ανακοινώσεις του ΓΕΜΗ. Οι συμβαλλόμενες εταιρείες συμφώνησαν η συγχώνευση να πραγματοποιηθεί με βάση τις από 31.12.2025 δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμός μετασχηματισμού).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ellinikon Sports Park: «Ανοίγει» στις 20 Ιουλίου, πώς θα είναι οι εγκαταστάσεις - Κέρδισε το «στοίχημα» η Lamda

Η κόντρα για την ακρίβεια - Oι πόντοι στη ΝΔ λόγω των συντάξεων χηρείας - H επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο… Εδεσσαϊκός

2001 - 2026: Διπλάσιος μισθός, μισό καλάθι…

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider