Νότια Κορέα: Θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για ευνοϊκούς όρους στους δασμούς των τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για ευνοϊκούς όρους στους δασμούς των τσιπ
Η Samsung Electronics και η SK Hynix της Νότιας Κορέας συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιπ μνήμης παγκοσμίως.

Η Νότια Κορέα θα επιδιώξει ευνοϊκούς όρους όσον αφορά τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές μνημών (memory chips), δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρία της χώρας την Κυριακή.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διακήρυξη της κυβέρνησης Τραμπ για την επιβολή δασμών σε τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, η χώρα είχε δημοσιεύσει πέρυσι κοινό ενημερωτικό έγγραφο για την εμπορική της συμφωνία με τις ΗΠΑ. Το έγγραφο αυτό περιλάμβανε όρους που διασφαλίζουν ότι η Νότια Κορέα δεν θα αντιμετωπιστεί δυσμενέστερα από βασικούς ανταγωνιστές της, όσον αφορά τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές τσιπ.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι αμερικανικοί δασμοί σε ορισμένα προηγμένα υπολογιστικά τσιπ θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στις νοτιοκορεατικές εταιρείες.

Η Samsung Electronics και η SK Hynix της Νότιας Κορέας συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιπ μνήμης παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η Γροιλανδία επαναφέρει στο προσκήνιο τον διατλαντικό εμπορικό πόλεμο στην απόλυτη μορφή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σταθερές οι τιμές στην Ελλάδα αλλά οι διαφορές ανά περιοχή φθάνουν και τα 200 ευρώ

Τουρισμός: Με ούριο άνεμο μπαίνει το 2026 παρά το «μπλόκο» των εορτών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider