Siemens: Μειώθηκαν τα κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα στο τρίμηνο - Αμετάβλητο το outlook για το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Siemens: Μειώθηκαν τα κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα στο τρίμηνο - Αμετάβλητο το outlook για το 2025
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Μείωση κερδών αλλά αύξηση στα έσοδα κατέγραψε στο γ' τρίμηνο για τη χρήση του 2025 η Siemens, με τον γερμανικό κολοσσό να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους παρά την υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον.

Μείωση κερδών αλλά αύξηση στα έσοδα κατέγραψε στο γ' τρίμηνο για τη χρήση του 2025 η Siemens, με τον γερμανικό κολοσσό να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους παρά την υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,82 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024, όπως είχε προβλεφθεί από τους αναλυτές.

Τα έσοδα της Siemens ανήλθαν στα 19,38 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για έσοδα 19,24 δισ. ευρώ, ενώ ήταν αυξημένα κατά 3% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για το σύνολο της χρήσης του 2025 που λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένοντας αύξηση των εσόδων κατά 3%-7%, ενώ εκτιμά πως τα κέρδη θα κυμανθούν στο εύρος των 10,40 - 11 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ρόλαντ Μπους, «οι επιδόσεις μας στο γ' τρίμηνο δείχνει ότι η Siemens παραδίδει ισχυρά αποτελέσματα παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες και τη μεταβλητότητα στην παγκόσμια αγορά».

«Οι παραγγελίες ανακάμπτουν λιγότερο έντονα από ό,τι αναμενόταν λόγω του συνεχιζόμενου υψηλού επιπέδου αβεβαιότητας μετά την παγκόσμια εμπορική επανεκκίνηση του Προέδρου Τραμπ», ανέφερε ακόμα ο CEO της Siemens, υπογραμμίζοντας πως «αυτό το κλίμα αστάθειας επηρεάζει αρνητικά το επιχειρηματικό κλίμα σε αρκετούς από τους βασικούς μας κλάδους - όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή μηχανημάτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider