Επανεκκίνηση για την BP με νέο πρόεδρο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επανεκκίνηση για την BP με νέο πρόεδρο
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το διοικητικό συμβούλιο της BP, τον Μάρεϊ και την ηγετική ομάδα για να επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής της BP και να προωθήσουμε τη δημιουργία ελκυστικής και βιώσιμης αξίας για τους μετόχους», υπογράμμισε ο Μάνιφολντ.

Τον Άλμπερτ Μάνιφολντ διόρισε ως νέο πρόεδρό της η BP που θα αντικαταστήσει τον Χέλγκι Λουντ, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Απρίλιο και θα αποχωρήσει την 1η Οκτωβρίου.

Ο Μάνιφολντ ήταν επικεφαλής της εταιρείας οικοδομικών υλικών CRH και θα ενταχθεί στο δυναμικό της ΒΡ με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Το εντυπωσιακό ιστορικό του στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους στην CRH καταδεικνύει ότι είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να επιβλέψει το επόμενο κεφάλαιο της BP», τόνισε η Αμάντα Μπλανκ, ανώτερη ανεξάρτητη διευθύντρια που ηγήθηκε της αναζήτησης για τον νέο πρόεδρο της BP.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το διοικητικό συμβούλιο της BP, τον Μάρεϊ και την ηγετική ομάδα για να επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής της BP και να προωθήσουμε τη δημιουργία ελκυστικής και βιώσιμης αξίας για τους μετόχους», υπογράμμισε ο Μάνιφολντ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Μάνιφολντ θα αναλάβει τον νέο ρόλο του σε μια δύσκολη στιγμή για την BP, μετά από χρόνια κακής απόδοσης. Ο CEO του ενεργειακού γίγαντα, Μάρεϊ Αούτσινκλος, επαναπροσδιόρισε τη στρατηγική της τον Φεβρουάριο, υποσχόμενος να εστιάσει στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, απομακρυνόμενος από τη στρατηγική μηδενικών εκπομπών που είχε υποστηρίξει ο Λουντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πιερρακάκης: Μηδενίζονται οι χρεώσεις για συναλλαγές στα ΑΤΜ - Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

Ακίνητα: «Λίφτινγκ» στην πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών – Aσφαλιστική δικλείδα για να μην χάνουν την έκπτωση φόρου οι ιδιοκτήτες

Έρχεται μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 145 μόνιμες θέσεις στο ΥΠΕΞ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider