Άνευ νομίμου ερείσματος και απορριπτέα χαρακτηρίζει την αίτηση για λύση και εκκαθάριση από πιστωτή της η Elbisco, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή καταχώρησης εταιρικών ανακοινώσεων στο ΓΕΜΗ για τυπικούς και μόνο λόγους. Παράλληλα, σημειώνει πως την αίτηση φέρεται να έχει καταθέσει μέτοχος, που απέκτησε 70 μετοχές της εταιρείας μόλις πριν δύο μήνες
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, η εταιρεία Elbisco γνωστοποιεί τα εξής:
Για τυπικούς και μόνο λόγους, η εταιρεία έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή καταχώρησης εταιρικών ανακοινώσεων στο ΓΕΜΗ, λόγω μη εμπρόθεσμης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των χρήσεων του 2022 και του 2023. Οι συγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις βρίσκονται εν αναμονή ολοκλήρωσης του ελέγχου τους από τους Ορκωτούς Ελεγκτές της εταιρείας, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της.
Σύμφωνα με το άρθρο 165 Ν. 4548/2018, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να αιτηθεί τη λύση της εταιρείας με δικαστική απόφαση, σε περίπτωση που αυτή δεν έχει υποβάλλει προς καταχώριση χρηματοοικονομικές καταστάσεις δύο (2) τουλάχιστον συνεχών διαχειριστικών χρήσεων, εγκεκριμένες από τη γενική συνέλευση.
Η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της Elbisco αποτελεί τυπική διαδικασία και επίκειται να γίνει το προσεχές διάστημα, πολύ πριν την εισαγωγή προς συζήτηση της αναφερόμενης αίτησης – την οποία φέρεται να έχει καταθέσει μέτοχος, που απέκτησε 70 μετοχές της εταιρείας μόλις πριν δύο μήνες και έσπευσε να ζητήσει τη λύση και εκκαθάρισή της.
Επομένως, η συγκεκριμένη αίτηση είναι εκ των προτέρων άνευ νομίμου ερείσματος και απορριπτέα, πέραν αδιαμφισβήτητης προσχηματικότητάς της και της έλλειψης έννομου συμφέροντος για την άσκησή της από νεότευκτο μέτοχο της εταιρίας, ο οποίος κατέχει ποσοστό μόλις 0,0001%του μετοχικού της κεφαλαίου. Η προσωρινή αναστολή καταχώρησης εταιρικών ανακοινώσεων στο ΓΕΜΗ δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας.
Η Elbisco A.Ε. διαθέτει μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην Ελλάδα, όπως Elite, Αλλατίνη, Κρίς Κρίς, Βοσινάκη και Forma. Για την Elbisco Α.Ε. η αναζήτηση της προϊοντικής ανανέωσης και της καινοτομίας αποτελεί τον κεντρικό άξονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η εταιρεία, με μία μακρόχρονη πορεία στην βιομηχανία τροφίμων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν απόλαυση, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την ασφάλεια.