Γιώτης: Η βιομηχανία τροφίμων ούτε επιδιώκει, ούτε υπηρετεί, ούτε θέλει την ακρίβεια

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γιώτης: Η βιομηχανία τροφίμων ούτε επιδιώκει, ούτε υπηρετεί, ούτε θέλει την ακρίβεια
Σαφές μήνυμα πως ο χειρότερος εχθρός της βιομηχανίας τροφίμων είναι η ακρίβεια απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Ιωάννης Γιώτης.

Σαφές μήνυμα πως ο χειρότερος εχθρός της βιομηχανίας τροφίμων είναι η ακρίβεια απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Ιωάννης Γιώτης, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΤ.

«Ως βιομηχανία τροφίμων, ο χειρότερός μας εχθρός είναι η ακρίβεια. Την ακρίβεια δεν την επιδιώκουμε, δεν την υπηρετούμε και δεν τη θέλουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ως κλάδος «απορροφήσαμε και συνεχίζουμε να απορροφούμε γενναίες ανατιμήσεις για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές». Συνεχίζοντας ο κ. Γιώτης ανέφερε ότι πράγματι τους τελευταίους μήνες ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι από τους μικρότερους στην ΕΕ, τονίζοντας δε πως ο κλάδος της βιομηχανίας τροφίμων παραμένει σε εγρήγορση και πάντοτε με διορατικότητα.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, πλέον σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων προκλήσεων, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά μεταπολεμικά με το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου εμπορικού πολέμου.

Το επιχειρείν στις μέρες μας χρειάζεται προσαρμοστικότητα

Σύμφωνα με τον κ. Γιώτη, το επιχειρείν στις μέρες μας χρειάζεται προσαρμοστικότητα, ενώ στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στην κλιματική κρίση η οποία απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να επηρεάσει την επάρκεια βασικών πρώτων υλών στο μέλλον. Ενδεικτικά ανέφερε την άνοδο των τιμών σε κακάο, καφέ και βοοειδή. «Τον τελευταίο χρόνο οι τιμές του κακάο έχουν τετραπλασιαστεί, οι τιμές του καφέ έχουν διπλασιαστεί, στα βοοειδή οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 50% και στη γαλοπούλα κατά 100%», σχολίασε. Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σοβαρό πρόβλημα το δημογραφικό, καθώς οι γεννήσεις βαίνουν συνεχώς μειούμενες.

Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για επενδύσεις, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Γιώτης, λέγοντας πως ο καταναλωτής είναι περιουσία της βιομηχανίας τροφίμων. «Είμαστε εμείς που διασφαλίζουμε επισιτιστική ασφάλεια πολιτών, με σκληρή δουλειά και πνεύμα συνεργασίας στεκόμαστε δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά. Συγκρατήσαμε τις τιμές και δεν εφησυχάζουμε ποτέ», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, δεσμευόμενος δε πως σαν κλάδος «είμαστε σταθερά σε ανοιχτό διάλογο με την πολιτεία για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της αγοράς».

Τέλος, ο κ. Γιώτης χαρακτήρισε τον κλάδο των τροφίμων συντελεστή ανάπτυξης για την οικονομία και τη χώρα. «Είμαστε ο μεγαλύτερος κλάδος της μεταποίησης με τζίρο σχεδόν 20 δισ. ευρώ και εξαγωγές άνω των 7 δισ. ευρώ και όραμά μας είναι να οδηγήσουμε τη βιομηχανία τροφίμων στην επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider