BP: Πτώση 49% στα κέρδη α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BP: Πτώση 49% στα κέρδη α' τριμήνου
BP
Ασθενέστερα από το αναμενόμενο ήταν τα καθαρά κέρδη της BP για το α' τρίμηνο του 2025.

Ασθενέστερα από το αναμενόμενο ήταν τα καθαρά κέρδη της BP για το α' τρίμηνο του 2025, έπειτα από την πρόσφατη μεταστροφή στην στρατηγική της και την πτωτική τάση που ακολουθεί η τιμή του πετρελαίου.

Ο βρετανικός πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε υποκείμενα κέρδη αντικατάστασης κόστους, που χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη ύψους 1,38 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 1,6 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα η BP είχε καταγράψει κέρδη 2,7 δισ. δολάρια και 1,2 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Τα αποτελέσματα έρχονται καθώς η εταιρεία δέχεται πιέσεις από τους ακτιβιστές επενδυτές, μόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση για αναπροσανατολισμό της στρατηγικής της στην παραγωγή και τις επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με την ελπίδα τόνωσης της κερδοφορίας και να μειώσει τις δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο υποαπόδοσης σε σχέση με τους ανταγωνιστές του κλάδου. Ωστόσο, η στροφή αυτή, δεν αποθάρρυνε το fund Elliott Management που την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε τη συμμετοχή του στην BP στο 5.006%. Μετά την εν λόγω εξέλιξη έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Η πρώτη αναφορά για συμμετοχή της Elliott στην BP έγινε τον Φεβρουάριο, εν μέσω προσδοκιών ότι θα μπορούσε να πιέσει την BP να αλλάξει ταχύτητα από την πράσινη στρατηγική της και να επιστρέψει προς τις βασικές της επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Spotify Camp Nou: Το νέο σπίτι της Μπαρτσελόνα σε αριθμούς - «Χρυσάφι» δίνουν οι χορηγοί

Επιστροφή ενοικίου: Στις 30 Νοεμβρίου οι πληρωμές - Στην τελική ευθεία οι διασταυρώσεις

Η μάχη του Αγνώστου η νέα κόκκινη γραμμή - Ο Αλέξης αφήνει πίσω Ανδρουλάκη!

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider