Διαφωνεί με Μασκ o CEO της Baidu: Μετά από 10 χρόνια η AI θα γίνει πιο έξυπνη από τον άνθρωπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαφωνεί με Μασκ o CEO της Baidu: Μετά από 10 χρόνια η AI θα γίνει πιο έξυπνη από τον άνθρωπο
Το στοίχημα είναι βέβαια αν θα περάσουμε πλέον στην πιο εξελιγμένη της εκδοχή, που ακούει στο όνομα general AI ή αλλιώς AGI (Αrtificial General Intelligence) και έχει ως στόχο να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρώπινη.

Ο Ρόμπιν Λι, Διευθύνων Σύμβουλος της Baidu, μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η τεχνητή νοημοσύνη που θα γίνει εξυπνότερη από τον άνθρωπο μετά από 10 χρόνια, ερχόμενος σε αντίθεση με την πρόβλεψη του Έλον Μασκ που προσδοκά πως αυτό θα συμβεί την επόμενη διετία και συγκεκριμένα μέχρι το 2025.

Το στοίχημα είναι βέβαια αν θα περάσουμε πλέον στην πιο εξελιγμένη της εκδοχή, που ακούει στο όνομα general AI ή αλλιώς AGI (Αrtificial General Intelligence) και έχει ως στόχο να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρώπινη. Το αφεντικό της Tesla, Μασκ, ανέφερε τον Απρίλιο ότι το AGI πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2026. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι το AGI θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο «κοντινό μέλλον».

Από την πλευρά του, ο CEO της Baidu, μίας εκ των κορυφαίων παικτών στον κλάδο της AΙ στην Κίνα, επισημαίνει πως αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. «Το AGI είναι ακόμα αρκετά χρόνια πίσω. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι μιλούν για το AGI, και λένε ... είναι πιθανώς ότι σε δύο χρόνια ή σε μια πενταετία να ξεπεράσει τις δυνατότητες του εξυπνότερου ανθρώπου. Νομίζω πως αυτό θα συμβεί μετά από 10 χρόνια» υπογράμμισε μιλώντας στο συνέδριο VivaTech στο Παρίσι.

«Εξ ορισμού, AGI σημαίνει ότι ένας υπολογιστής ή μια AI μπορεί να είναι τόσο έξυπνη όσο ένα ανθρώπινο ον. Ή μερικές φορές... πιο έξυπνη. Πράγματι, θα θέλαμε ένα AI να είναι τόσο έξυπνο όσο ένας άνθρωπος. Όμως, τα πιο ισχυρά μοντέλα του σήμερα απέχουν πολύ από αυτό. Και πώς επιτυγχάνεται αυτό το επίπεδο νοημοσύνης; Δεν ξέρουμε προς το παρόν» τόνισε και κάλεσε για ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

«Ο φόβος μου είναι ότι η τεχνολογία AI δεν βελτιώνεται αρκετά γρήγορα. Όλοι είναι σοκαρισμένοι με το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η τεχνολογία τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά για μένα δεν είναι ακόμα αρκετά γρήγορο. Είναι πολύ αργό», υπογράμμισε και εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της ανάπτυξης της τεχνολογίας στις ΗΠΑ, έναντι της Κίνας. Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι εταιρείες επικεντρώνονται στο «να επινοήσουν το πιο ισχυρό, πιο προηγμένο μοντέλο», αλλά στην Κίνα, σημείωσε ότι η προσοχή στρέφεται στις εφαρμογές της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Optima bank: Η πρώτη τράπεζα που θα μοιράσει μέρισμα μέσα στη χρονιά - 0,44€ ανά μετοχή από 1η Ιουλίου

Eurobank: Νέο στεγαστικό για τρίτεκνες οικογένειες στην ανατολική ακριτική Ελλάδα - Σταθερό επιτόκιο στο 1%

Xiaomi: Αύξηση 27% στα έσοδα το α' τρίμηνο - Άνοδος 33,7% στις παγκόσμιες αποστολές smartphone

gazzetta
gazzetta reader insider insider