Wyndham Hotels & Resorts: Νέο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα και στροφή στις παραθεριστικές κατοικίες

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wyndham Hotels & Resorts: Νέο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα και στροφή στις παραθεριστικές κατοικίες
Το νέο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα, η επέκταση των Wyndham Residences η ανακαίνιση στο Wyndham Poseidon στο Λουτράκι και οι προοπτικές για την σεζόν

Την 14η μονάδα της αναμενεται να προσθέσει οσονούπω στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο της η Whyndham, ο αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός ο οποίος έχει στην ομπρέλα του 9.200 ξενοδοχεία παγκοσμίως. Με την προσθήκη αυτή, η οποία αφορά μονάδα της Βόρειας Ελλάδας δε, η αλυσίδα ισχυροποιεί την θέση της στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να καταστρώνει σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την διεύρυνση των Wyndham Residences, του βραχίονα διαχείρισης παραθεριστικών κατοικιών του ομίλου.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Βασίλης Θεμελίδης, Regional Director South & East Europe της Wyndham, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι η αμερικανική εταιρεία, η οποία επί του παρόντος συνεργάζεται με 13 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, μόλις πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε μία ακόμη συμφωνία για την ανάληψη διαχείρισης μιας μονάδας στη βόρεια Ελλάδα.

Οι πυλώνες ανάπτυξης της Wyndham στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας προβλέπει την διείσδυση στην αγορά των κατοικιών με το know how που έχει η Wyndham Residences σε αγορές όπως η Μέση Ανατολή και η Τουρκία, αλλά και την προσθήκη νέων μονάδων στο χαρτοφυλάκιό της οι οποίες εδράζονται τόσο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας όσο και σε προορισμούς της νησιωτικής και της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερη τουριστική ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα η Καβάλα και τα Ιωάννινα, που έχουν όμως σημαντικές προοπτικές εξέλιξης. Τα μηνύματα άλλωστε από την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, όπως επεσήμανε ο κ. Θεμελίδης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς καταγράφεται ενεργό ενδιαφέρον για νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της Wyndham.

Επιπλέον, τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του προγράμματος επιβράβευσης Wyndham Rewards, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης τουριστών στα ξενοδοχεία που διατηρεί ανά τον κόσμο, αλλά και την εκπαίδευση προσωπικού και την δημιουργία ενός talent hub στην Αθήνα με σκοπό την ανάπτυξη της αγοράς και την υποστήριξη των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα η η Wyndham Hotels & Resorts έχει υπογράφει την τρέχουσα χρονιά μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με στόχο την από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συνεργασία της Wyndham Hotels & Resorts με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα μεγέθη της Whyndham

Να θυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων παγκοσμίως διαθέτει περίπου 9.200 ξενοδοχεία δυναμικότητας 876.000 δωματίων σε περισσότερες από 95 χώρες, ενώ διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 25 εμπορικών σημάτων. Το πρόγραμμα επιβράβευσης Wyndham Rewards προσφέρει σε πάνω από 108 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη την ευκαιρία να εξαργυρώσουν πόντους σε ξενοδοχεία και θέρετρα.

Όσο για τα 13 ξενοδοχεία που λειτουργούν ήδη υπό την ομπρέλα της Wyndham βρίσκονται στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ το management των οκτώ από αυτά έχει αναλάβει η Zeus International του Χάρη Σιγανού. Σήμερα το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της Wyndham περιλαμβάνει το Ajul στη Χαλκιδική, τα Ramada και Dolce στην αθηναϊκή ριβιέρα, το Akti Imperial Dolce στη Ρόδο, το Ramada Plaza στην Αλεξανδρούπολη, το TRYP στη Δασιά της Κέρκυρας, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στο Λασίθι, το Lazart στη Θεσσαλονίκη, τα Ramada και Wyndham Poseidon στο Λουτράκι και τα Wyndham Grand Athens, Wyndham Athens Residence και Athens Key Hotel στην πρωτεύουσα.

Επενδύσεις 5 εκατ. στο Λουτράκι

Στις πιο πρόσφατες επενδύσεις της Wyndham στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται και η ένταξη των Ramada και Wyndham Poseidon στο Λουτράκι στο portfolio της. Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 320 δωματίων, εκ των οποίων 17 διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και 12 τζακούζι.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ομίλου Comer, με την Whyndham να έχει αναλάβει το franchise, έχουν δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες υλοποιούνται σε τρεις φάσεις. Εξ αυτών έχει ήδη ολοκληρωθεί το 80% των έργων ανακαίνισης, όπως η αναβάθμιση του μώλου και της παραλίας, καθώς και των δύο εστιατορίων ενώ σύντομα θα προστεθεί στις εγκαταστάσεις και το νέο εστιατόριο Anemos Seaside Restaurant.

Η συνέχεια περιλαμβάνει την τρίτη φάση ανακαίνισής η οποία προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των μονάδων στα πρότυπα του προγράμματος πιστοποίησης Wyndham Green. Τα δύο ξενοδοχεία θα είναι μάλιστα τα πρώτα της εταιρείας στην Ελλάδα που θα πιστοποιηθούν ως πράσινα», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Παύλος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής του Wyndham Loutraki Poseidon Resort.

Η αναβάθμιση των μονάδων και το δυναμικό brand της Wyndham έχουν οδηγήσει ήδη σε υψηλές πληρότητες για την τρέχουσα περίοδο και σε αυξημένες προκρατήσεις για την φετινή σεζόν, η οποία για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Wyndham και της Comer, τη φετινή σεζόν αναμένεται άνοδος τζίρου της τάξης του 25% φέτος βάσει προκρατήσεων, για τα ξενοδοχεία που απασχολούν σήμερα 152 εργαζόμενους οι οποίοι υπάρχουν σχέδια να φτάσουν τους 190.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coffee Island: Διευρύνει την παρουσία στην Αίγυπτο και «πατάει πόδι» στην Ισπανία

Στις 17 Ιουνίου το πρώτο «βήμα» για το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής – Το logistics project και τα οφέλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider