Ρώσος δισεκατομμυριούχος καλεί τις επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν το λογισμικό της γερμανικής SAP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρώσος δισεκατομμυριούχος καλεί τις επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν το λογισμικό της γερμανικής SAP
Ο δισεκατομμυριούχος Αλεξέι Μορντασόφ πρότεινε να δημιουργηθεί μια ρωσική κοινοπραξία που θα επενδύσει δισεκατομμύρια για την δημιουργία ενός εναλλακτικού λογισμικού που θα συναγωνίζεται το ευρείας χρήσεως λογισμικό επιχειρήσεων της γερμανικής εταιρείας SAP

Ο δισεκατομμυριούχος Αλεξέι Μορντασόφ πρότεινε να δημιουργηθεί μια ρωσική κοινοπραξία που θα επενδύσει δισεκατομμύρια για την δημιουργία ενός εναλλακτικού λογισμικού που θα συναγωνίζεται το ευρείας χρήσεως λογισμικό επιχειρήσεων της γερμανικής εταιρείας SAP, η οποία περιόρισε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εταιρεία SAP ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποχωρήσει από τη Ρωσία τον Απρίλιο του 2022 και επέτρεψε τη λήξη των συμβάσεων συντήρησης με πελάτες στο τέλος του 2023, καθώς αποσύρθηκε σταδιακά από τη ρωσική αγορά, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία.

Η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης στο λογισμικό της SAP, το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται λειτουργίες από το μάρκετινγκ και τους ανθρώπινους πόρους έως την εφοδιαστική αλυσίδα και τις προμήθειες, είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία, καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί χωρίς πρόσβαση σε πολλές δυτικές τεχνολογίες.

«Βλέπουμε διάφορες προσπάθειες, διάφορα έργα στη Ρωσία, αλλά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία κατηγορία συστήματος που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των απαιτητικών βιομηχανικών πελατών, πάνω απ' όλα, και να αντικαταστήσει το SAP στη λειτουργικότητά του», δήλωσε σήμερα ο Μορντασόφ, ο μεγαλύτερος μέτοχος της ρωσικής χαλυβουργίας Severstal, σε φόρουμ στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ο Μορντασόφ δήλωσε ότι η Severstal και η εταιρεία πετροχημικών Sibur αναπτύσσουν λύσεις και αναμένουν να έχουν κάποιες συγκρίσιμες με αυτές της SAP σε πέντε χρόνια, αλλά πρότεινε ότι μια κοινοπραξία μεγάλων ρωσικών εταιρειών θα χρειαστεί πιθανότατα να αναλάβει την πρόκληση.

«Καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ποσά δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα χρειαστούμε σε αυτά τα πέντε χρόνια για να δημιουργήσουμε ένα λογισμικό εφάμιλλο της SAP», δήλωσε ο Μορντασόφ, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο λογισμικό ERP της SAP για τον προγραμματισμό επιχειρηματικών πόρων (ERP).

«Δεν έχουμε άλλο τρόπο», είπε. «Το SAP έχει ξεπεραστεί, είμαστε αποκομμένοι από τον προμηθευτή, δεν μπορούμε να εκτελέσουμε ενημερώσεις που σχετίζονται, πάνω απ' όλα, με την κυβερνοασφάλεια».

Εκπρόσωπος της SAP δήλωσε ότι η εταιρεία έχει υποστηρίξει πλήρως και εφαρμόσει τις συντονισμένες διακυβερνητικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Από τις 20 Μαρτίου 2024, όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες προς τους Ρώσους πελάτες και συνεργάτες έχουν τερματιστεί, σύμφωνα με το 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ», ανέφερε η SAP. «Μια μικρή ομάδα εκκαθάρισης εργάζεται για τις εναπομείνασες νομικές και συμβατικές υποχρεώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι άρχισαν οι στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων

Ουκρανία: O ΥΠΕΞ ζητά από τους συμμάχους του Κιέβου να καταρρίπτουν τους ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider