Η δίκη για τη Siemens ξεκινάει «με ταχύτητα που θυμίζει γεφύρι της Άρτας», αναφέρει σε συνέντευξη του στο left. gr, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το γεγονός ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση Siemens. Όπως σημειώνει, το πιο πιθανό είναι η δίκη «να μην βγάλει όσα ο ελληνικός λαός περιμένει γιατί στο μεταξύ έχουν σβηστεί πολλά και έχουν παιχθεί παιχνίδια για να πέσουν τα πράγματα στα μαλακά».

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρώτα στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα η Siemens έχει πληρώσει 1,5 δις. ευρώ σε δικαστικούς ή εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Εμπλεκόμενοι έχουν πάει ακόμα και στη φυλακή –όπως στη Νιγηρία. Αλλά στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί τίποτα…

«Όταν πριν χρόνια πήγε μια αντιπροσωπία Ελλήνων βουλευτών να εξετάσει τον Χριστοφοράκο βρήκε εκεί μια "σφίγγα" υπό την προστασία των γερμανικών αρχών. Και δεν είναι μόνο η Siemens», αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

Υπάρχει απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ότι η Siemens στην Ελλάδα έδινε το 10% του τζίρου της σε μίζες και από αυτό ένα 2% πήγαινε κατ’ ευθείαν στα ταμεία των δύο τότε κυβερνητικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι πιάστηκαν τα μικρά ψάρια, οι πιο θρασείς και αφελείς. Οι πολύ μεγάλοι κρύβονταν πίσω από χρηματιστές, αεριτζήδες επιχειρηματίες, κ.λπ., και αυτοί βρίσκονταν αφανείς. Το τραγικό είναι ότι αυτός ο λεόντειος, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμβιβασμός δεν υλοποιήθηκε καν από τη Siemens», σημειώνει σχετικά ο κ. Παπαδημούλης.