Dribe: Αυτοκίνητο με... συνδρομή δια χειρός Κosmocar

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dribe: Αυτοκίνητο με... συνδρομή δια χειρός Κosmocar
Το νέο app που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης και την αγορά ενοικίασης αυτοκινήτου.

Ηλεκτροκίνηση, μικροκινητικότητα και απομάκρυνση από την ιδιοκτησία είναι μερικές από τις τάσεις που όλο και διευρύνουν τους οπαδούς τους τα τελευταία χρόνια. Αυτές ακριβώς τις τάσεις, έλαβε υπόψιν η Kosmocar κι αποφάσισε να λανσάρει στην Ελλάδα μια νέα και καινοτόμα υπηρεσία «απόκτησης» οχημάτων… με συνδρομή. Ο λόγος για την Dribe, την εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να νοικιάσουν αυτοκίνητο ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν κάθε στιγμή, μέσω κινητού και χωρίς δεσμεύσεις.

Τα πλεονεκτήματα των Dribers

O τρόπος λειτουργίας είναι απλός. Ο χρήστης κατεβάζει στο κινητό του την σχετική εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε Android και iOs και εγγράφεται δωρεάν. Στη συνέχεια, μέσω ενός φιλικού user interface επιλέγει το αυτοκίνητο που επιθυμεί μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών που προσφέρει η Kosmocar και εντός λίγων λεπτών προχωρά στη μίσθωσή του, για όσες ημέρες επιθυμεί, απολαμβάνοντας μαζί με την ενοικίαση και υπηρεσίες ασφάλισης, συντήρησης και οδικής βοήθειας του οχήματος.

Μοναδική δέσμευση είναι η πρώτη ενοικίαση του οχήματος να είναι για 30 ημέρες, όπως εξήγησαν τα στελέχη της Kosmocar και της Dribe. Μετά τις 30 ημέρες ο χρήστης έχει κερδίσει τον «τίτλο» του συνδρομητή και μπορεί να νοικιάσει όποιο όχημα θέλει - αυτοκίνητο πόλης, SUV, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επαγγελματικό οχήμα, ηλεκτρικό ποδήλατο, αλλά και λύσεις μικροκινητικότητας, όπως τα Microlino – από 24 ώρες έως 356 ημέρες. Ειδοποιός διαφορά είναι ότι δεν απαιτείται προκαταβολή, ούτε και κάποιο ποσό ως εγγύηση.

Ωστόσο η καινοτομία της Dribe δεν εξαντλείται στην ψηφιακή διαδικασία μίσθωσης αλλά και στην «ανέπαφη» παραλαβή και παράδοση του αυτοκινήτου. Ο χρήστης, αφού ορίσει την ημέρα παραλαβής του οχήματος μεταβαίνει στα σημεία που του υποδεικνύει η εφαρμογή και με την βοήθεια του κινητού του ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και παίρνει το κλειδί από το ντουλαπάκι.

Με την βοήθεια του κινητού του πραγματοποιεί και την παράδοση του οχήματος αλλά και την εξόφληση του μισθώματος, η οποία γίνεται με την πιστωτική ή την χρεωστική κάρτα που έχει καταχωρήσει στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή χρησιμεύει και για την αναφορά τυχόν ζημιών στο όχημα, ακόμα κι από προηγούμενη χρήση, ώστε ο νέος μισθωτής να μην τις χρεωθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτογραφία κι ένα upload της στο app της Dribe.

«Η αποστολή μας στην Kosmocar, η οποία εξελίσσεται σε Kosmobility, είναι να επαναπροσδιορίσουμε την κινητικότητα και ο ερχομός της :Dribe στην Ελλάδα αποτελεί το πρώτο μας βήμα σε αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Σ. Εμιρζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σε σχετική παρουσίαση της εφαρμογής σε εκπροσώπους του Τύπου προσθέτοντας ότι η Dribe είναι το πρώτο από τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που σχεδιάζει να συστήσει στο κοινό η Kosmobility.

«Με την εισαγωγή της Dribe στην Ελλάδα, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια νέα ελευθερία στην οδηγική εμπειρία» εξήγησε από πλευράς του o κ. Σταμάτης Μπογέας, Διευθυντής της Dribe, χαρακτηρίζοντας την νέα υπηρεσία ως ένα ταξίδι που προσαρμόζεται στη ζωή του κάθε χρήστη σύμφωνα με τους δικούς του όρους.

Τα επόμενα βήματα της Dribe

Η εφαρμογή Dribe ξεκίνησε από την Δανία και η Kosmocar κατόπιν συνεργασίας με την Δανέζικη εταιρεία απέκτησε το franchise και την ανέπτυξε στα ελληνικά προσαρμόζοντας την στην εγχώρια πραγματικότητα με στόχο να προσφέρει μια κινητικότητα εξίσου ευέλικτη με τους ανθρώπους.

Στόχος για την συνέχεια είναι δε να λανσαριστεί και αντίστοιχη B2B υπηρεσία η οποία θα προσφέρει και εργαλείο διαχείριση του στόλου που θα μισθώνει η κάθε επιχείρηση. Η B2B υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες ενώ σε δεύτερο χρόνο η Kosmocar σχεδιάζει να επεκτείνει την Dribe και εκτός Αθηνών και να εισάγει υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης στο σπίτι ή στο αεροδρόμιο.

Όσο για τον στόλο των διαθέσιμων αυτοκινήτων απαρτίζεται προς ώρας από 200 καινούργια οχήματα, όλων των τύπων, και θα αυξάνει ανάλογα με την απήχηση της υπηρεσίας, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DRG: Πιλοτική εφαρμογή στον ιδιωτικό τομέα για το νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών

Η Apple δουλεύει πάνω σε ρομπότ που θα μας ακολουθεί μέσα στο σπίτι

Aποκτήστε ηλεκτρικό αυτοκίνητο κερδίζοντας μέχρι 9.000* ευρώ χάρη στο Green Bonus της Hyundai

gazzetta
gazzetta reader insider insider