Αυξάνει στα 11 ευρώ την τιμή στόχο για τη Cenergy η Euroxx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει στα 11 ευρώ την τιμή στόχο για τη Cenergy η Euroxx
Σε αύξηση της τιμής στόχου στα 11 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή της Cenergy προχώρησε η Euroxx.

Σε αύξηση της τιμής στόχου στα 11 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή της Cenergy (σύσταση «overweight») προχώρησε η Euroxx, θεωρώντας πως το «πράσινο» αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας δεν έχει αποτιμηθεί σωστά από την αγορά (με discount).

Η χρηματιστηριακή αναμένει EPS CAGR (για το 2023-26) άνω του 30% με την απόδοση επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων (ROIC) να ξεπερνά το 20% έως το 2026. «Πιστεύουμε ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων (EV/EBITDA στο 7,3x για το 2024, discount περίπου 25% έναντι ομότιμων εταιρειών) είναι πολύ ελκυστικά εν όψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που θα υπάρξουν και με την ασφάλεια του υψηλό ανεκτέλεστου που φτάνει τα 3 δισ. ευρώ», αναφέρει η Euroxx.

Η τελευταία αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την Cenergy μετά τη ανακοίνωση των ισχυρών μεγεθών που ανακοίνωσε για το 4ο τρίμηνο του 2023 και τις αισιόδοξο guidance για το 2024. Η εταιρεία καθοδηγεί τώρα για προσαρμοσμένα EBITDA για το 2024 από 230 έως 250 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής αύξησης των παραγγελιών. Η εκτίμηση της Euroxx βρίσκεται στο υψηλό του εύρους (247 εκατ. ευρώ) και αναμένει περαιτέρω ισχυροποίηση της ανάπτυξης το 2025 (+14% σε ετήσια βάση αύξηση EBITDA) με την ολοκλήρωση των σχεδίων επέκτασης της δυναμικότητας υποβρυχίων καλωδίων για ανεμογεννήτριες και διακρατικές συνδέσεις στη μονάδα της Κορινθίας. Το συνολικό ισχυρό ανεκτέλεστο (συνολικά 3 δισ. ευρώ με τα καλώδια να φτάνουν στα 2,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2023) εξασφαλίζει ισχυρή ορατότητα κερδών έως το 2026. Αυτό μεταφράζεται σε ένα εντυπωσιακό EPS CAGR στο 34% (2023-26), στα μεγέθη μας», αναφέρει η Euroxx.

Παράλληλα, απότιμα τη μετοχή με DCF (80% βαρύτητα) και σχετική αποτίμηση (20%) και εντοπίζει άκρως ελκυστικά ανοδικά περιθώρια που φτάνουν στο 53%. Η Cenergy διαπραγματεύεται με discount περίπου 25% έναντι ομοτίμων σε όρους EV/EBITDA και άνω του 40% σε δείκτη P/E.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Οι συνέργειες και οι ευκαιρίες της Eurobank στο εξωτερικό - Υψηλότερη τιμή στόχος

gazzetta
gazzetta reader insider insider