Κωνσταντινίδης: Η Β. Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην καινοτόμο ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωνσταντινίδης: Η Β. Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην καινοτόμο ανάπτυξη
Το ΥΜΑΘ επιδιώκει την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας και την ανάδειξη του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η περιοχή μας, αναφέρει ο υφυπ. Εσωτερικών.

Το ΥΜΑΘ επιδιώκει την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας και την ανάδειξη του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η περιοχή μας, ενδυναμώνοντας την επιχειρηματική κοινότητα και προσδίδοντάς της έναν ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας- Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, κατά τον χαιρετισμό του στο 18ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ka-business.gr.

«Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστούν στην καινοτομία», σημείωσε, αναφέροντας ως αναπτυξιακούς πυλώνες της προσπάθειας «την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της νεοφυείς επιχειρήσεις, συντονίζει και εκκολάπτει καινοτόμες ιδέες και έργα, φέρνει κοντά νέους επαγγελματίες με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα και βρίσκεται πολύ κοντά περισσότερο από ποτέ στην υλοποίηση του πρώτου θύλακα αγροδιατροφής» καθώς και στο «Τεχνολογικό Πάρκο τέταρτης γενιάς ThessINTEC. που απέκτησε πολεοδομικό σχέδιο και κάνει διεθνείς συμπράξεις».

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε την ανάγκη διάχυσης της καινοτόμου ανάπτυξης και στην ελληνική ύπαιθρο και στην ελληνική περιφέρεια, σημειώνοντας ότι «φέραμε κοντά έναν πολύ μεγάλο εργοδότη που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα, την Deloitte με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας».

«Η χώρα και η περιοχή μας διαθέτει πλούσιο επιστημονικό δυναμικό. Όμως αυτό στα μεγάλα αστικά κέντρα αρχίζει να στερεύει και πρέπει να παράξουμε νέους επιστήμονες και νέους επαγγελματίες, γιατί αυτό είναι και πρέπει να είναι το μέλημά μας. Και αυτό είναι και ο λόγος που στρέφουν την προσοχή τους στη χώρα μας -παράλληλα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό- αυτοί οι πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτοψάλτης: 100 επιχειρήσεις, με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας, στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ

Σκρέκας: Στόχος να φθάσουν οι δαπάνες για έρευνα και καινοτομία στο 3% του ΑΕΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider