Παραιτείται ο CEO της Boeing, Ντέιβ Καλχούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται ο CEO της Boeing, Ντέιβ Καλχούν
Την παραίτησή του από τη Boeing στο τέλος του έτους ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβ Καλχούν, με τη μετοχή της εταιρείας να καταγράφει κέρδη άνω του 3% προσυνεδριακά. 

Την παραίτησή του από τη Boeing στο τέλος του έτους ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβ Καλχούν, με τη μετοχή της εταιρείας να καταγράφει κέρδη άνω του 3% προσυνεδριακά.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε αρκετές άλλες διοικητικές αλλαγές. Ο διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων εμπορικών αεροσκαφών θα συνταξιοδοτηθεί και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα παραιτηθεί.

«Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας και ξέρω ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη στιγμή γίνοντας μια καλύτερη εταιρεία», δήλωσε ο Καλχούν, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της Boeing τον Ιανουάριο του 2020.

Η αποχώρηση του Καλχούν έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης δεδομένων των προβλημάτων ποιοτικού ελέγχου που εντοπίστηκαν πρόσφατα σε εμπορικά τζετ που κατασκευάζονται από την Boeing, καθώς και της έκρηξης σε αεροπλάνο της Alaska Airlines τον Ιανουάριο. Ως αποτέλεσμα, τα ποιοτικά προβλήματα οδήγησαν σε παύσεις παραγωγής.

Ο Καλχούν ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η απόφαση να παραιτηθεί ήταν «100%» δική του, σημειώνοντας μάλιστα ότι στο τέλος της χρονιάς θα είναι κοντά στα 68 του χρόνια.

Η Boeing έχει υποχωρήσει 27,6% έως τώρα φέτος και αποτελεί τη μετοχή με τη χειρότερη απόδοση του Dow Jones Industrial για φέτος και τη δεύτερη χειρότερη για τον S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Έρευνα σε Meta, Apple και Alphabet στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για τις ψηφιακές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider