Νέος πρόεδρος στην Under Armour ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος πρόεδρος στην Under Armour ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν
Η Under Armour ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο ιδρυτής της, Κέβιν Πλανκ θα αναλάβει καθήκοντα CEO αντικαθιστώντας την Στεφανί Λίναρτζ, ενώ και ο διάσημος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν θα γίνει πρόεδρος της εταιρείας.

Η Under Armour ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο ιδρυτής της, Κέβιν Πλανκ θα αναλάβει καθήκοντα CEO αντικαθιστώντας την Στεφανί Λίναρτζ, ενώ και ο διάσημος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν θα γίνει πρόεδρος της εταιρείας. Η Λίναρτζ ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Under Armour τον Φεβρουάριο του 2023 μετά από σχεδόν 30 χρόνια στη Marriott International, ενώ ο Πλανκ που ίδρυσε την εταιρία αθλητικών ειδών το 1996, παραιτήθηκε από CEO πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά παρέμεινε πρόεδρος.

Σύμφωνα με το CNBC, η Λίναρτζ θα παραμείνει στην εταιρεία ως σύμβουλος μέχρι τα τέλη Απριλίου ενώ ο Πλανκ θα ξεκινήσει το νέο του ρόλο από την 1η Απριλίου, παραμένοντας παράλληλα επικεφαλής στο διοικητικό συμβούλιο της Under Armour, αλλά θα παραδώσει τη θέση του προέδρου στον Μοχάμεντ Ελ Εριάν, τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο στην Allianz, τη μητρική εταιρεία της Pimco.

«Εκ μέρους της πλήρους ομάδας, θέλω να ευχαριστήσω τη Στεφανί για τη συνεισφορά της στο Under Armour. Εκτιμούμε βαθύτατα τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της», ανέφερε ο Πλανκ. «Κατά τη διάρκεια της θητείας της, ενίσχυσε την ηγετική ομάδα με προσλήψεις στελεχών σε κρίσιμους τομείς, ενώ η εμπειρία της στην ηγεσία μεγάλων εμπορικών επωνυμιών ήταν καθοριστική για την χάραξη της καταναλωτικής μας στρατηγικής» πρόσθεσε.

Σε μια δήλωση, η Λίναρτζ επεσήμανε ότι αισθάνεται «τιμή» που υπηρέτησε ως CEO της Under Armour. «Είμαι περήφανη για την πρόοδό μας σε σχέση με το στρατηγικό μας σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ομάδας μας, της εξέλιξης των προϊόντων και του μάρκετινγκ και της αύξησης της κερδοφορίας», υπογράμμισε. «Έχουμε μια ισχυρή βάση για μελλοντική ανάπτυξη και οι δυνατότητες της εταιρείας είναι απεριόριστες. Θα συνεχίσω να στηρίζω την επιτυχία της Under Armour» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Profit taking και τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia

Εξετάζει αίτηση πτώχευσης η Fisker - Κατακρημνίζεται 40% η μετοχή της

Rebound για τον χρυσό από την αποδυνάμωση του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider