Κεφάλαια 748 εκατ. δολ. στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit στην επερχόμενη IPO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφάλαια 748 εκατ. δολ. στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit στην επερχόμενη IPO
Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει να φτάσει την αποτίμηση της στα 6,5 δισ. δολάρια.

Η Reddit στοχεύει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 748 εκατ. δολαρίων ως μέρος της επερχόμενης εισαγωγής της στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει να φτάσει την αποτίμηση της στα 6,5 δισ. δολάρια.

H Reddit σχεδιάζει να πουλήσει 22 εκατομμύρια μετοχές με εύρος τιμών από 31 έως 34 δολάρια ανά μετοχή.

Ακόμη, πρόκειται να «φυλάξει» περίπου 1,76 εκατομμύρια μετοχές για συγκεκριμένους χρήστες και παραγωγούς περιεχομένου, τους Redditors, που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) και έχουν δημιουργήσει το λογαριασμό τους πριν την 1η Ιανουαρίου. Εκείνοι, θα μπορούν να αγοράσουν τις συγκεκριμένες μετοχές και μετά να τις πουλήσουν όταν η εταιρεία εισαχθεί, χωρίς να υπαχθούν στην λεγόμενη περίοδο κλειδώματος (lock-up period) που συνήθως περιορίζει για ένα διάστημα 6 μηνών τους μετόχους από την IPO.

Στο έντυπο S-1, το οποίο υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κάθε εταιρεία που σχεδιάζει να εισέλθει στο χρηματιστήριο, η Reddit προειδοποιεί ότι οι Redditors που θα συμμετάσχουν στην αρχική αγορά μετοχών «μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη μεταβλητότητα στην τιμή αγοράς» της κοινής μετοχής κλάσης A. Άλλες εταιρείες που ακολούθησαν παρόμοια τακτική, επιτρέποντας σε μέλη της κοινότητας τους να συμμετέχουν στην IPO μέσω ξεχωριστών προγραμμάτων, ήταν η Doximity, Rivian και η Airbnb.

H Reddit είχε καταθέσει την αίτηση για την IPO στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό το σύμβολο «RDDT» τον Φεβρουάριο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την επερχόμενη εξέλιξη καθώς θα αποτελέσει την μεγαλύτερη είσοδο τεχνολογικής εταιρείας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο χρηματιστήριο από το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνει στα 19,30 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ η Optima

Χρ. Μεγάλου: Στόχος να πρωταγωνιστήσει η Πειραιώς και στην Ευρώπη - Ολοκληρώθηκε η διάθεση του 27%

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο στα όρια των 1.400 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider