ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση του νομοσχεδίου απαγόρευσης του TikTok

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση του νομοσχεδίου απαγόρευσης του TikTok
Στη Βουλή των ΗΠΑ θα τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο καταστολής του TikTok, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να επισπεύσει την ψηφοφορία του.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να επισπεύσουν την έγκριση του νόμου που προβλέπει πως η κινεζική εταιρεία ByteDance θα έχει έξι μήνες στη διάθεσή της για να διαχωριστεί από τη δημοφιλή εφαρμογή σύντομων βίντεο ή θα έρθει αντιμέτωπη με απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Εχθές, η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου ενέκρινε τον νόμο, στο πιο ισχυρό βήμα από τότε που ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να απαγορεύσει το 2020 την εφαρμογή, που μετρά περίπου 170 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.

Ο Steve Scalise, επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε σήμερα στο Χ ότι «οι νομοθέτες θα ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα για να αναγκάσουν το TikTok να διακόψει τους δεσμούς του με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Διαβάστε ακόμη: TikTok: Αντιμετωπίζει νέα απειλή να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Η TikTok, η οποία λέει ότι δεν έχει και δεν θα μοιραστεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο ισοδυναμεί με απαγόρευση και δεν είναι σαφές αν η Κίνα θα εγκρίνει οποιαδήποτε πώληση ή ότι θα μπορούσε να εκποιηθεί σε έξι μήνες.

«Αυτή η νομοθεσία έχει ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα: την πλήρη απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η εταιρεία μετά την ψηφοφορία. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει από 170 εκατ. Αμερικανούς το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Αυτό θα βλάψει εκατομμύρια επιχειρήσεις, θα στερήσει κοινό από τους καλλιτέχνες και θα καταστρέψει τον τρόπο βιοπορισμού αμέτρητων δημιουργών σε όλη τη χώρα», ανέφερε η TikTok.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν κατά Τραμπ: «Εκείνος έδωσε τα πάντα στον Πούτιν»

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει 300.000 στερλίνες σε δικαστικά έξοδα στη Βρετανία

Eli Lilly: Δεύτερη καθυστέρηση έγκρισης του φαρμάκου της για το Αλτσχάιμερ

gazzetta
gazzetta reader insider insider