Foot Locker: Ζημιές το προηγούμενο τρίμηνο - Μεταφέρεται κατά 2 χρόνια ο στόχος κερδοφορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foot Locker: Ζημιές το προηγούμενο τρίμηνο - Μεταφέρεται κατά 2 χρόνια ο στόχος κερδοφορίας
Με πτώση αντιδρά προσυνεδριακά η μετοχή της Foot Locker στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του περασμένου τριμήνου που έδειξαν ζημία την περίοδο των εορτών αλλά και στο αδύναμο guidance που δημοσίευσε η εταιρεία για το τρέχον έτος στο οποίο παραδέχτηκε ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους οικονομικούς της στόχους.

Με μεγάλη πτώση αντιδρά προσυνεδριακά η μετοχή της Foot Locker στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του περασμένου τριμήνου που έδειξαν ζημία την περίοδο των εορτών αλλά και στο αδύναμο guidance που δημοσίευσε η εταιρεία για το τρέχον έτος στο οποίο παραδέχτηκε ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους οικονομικούς της στόχους.

Δεδομένης της κακής επίδοσης στο σύνολο της χρήσης, η εταιρεία πλέον αναμένει ότι η επίτευξη του στόχου κερδοφορίας που είχε θέσει τον Μάρτιο του 2023 θα καθυστερήσει κατά δύο χρόνια, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή Mike Baughn. Πλέον, η Foot Locker αναμένει περιθώριο EBIT της τάξης του 8,5%-9% έως το 2028.

Η μετοχή της κάνει βουτιά 12,5%.

Αναλυτικότερα, για το τρίμηνο έως τις 3 Φεβρουαρίου, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 389 εκατ. δολαρίων ή 4,13 δολ. ανά μετοχή, από κέρδη 19 εκατ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 38 σεντς.

Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν ελαφρώς στα 2,38 δισ. δολάρια, από 2,34 δισ. δολάρια.

Για την τρέχουσα χρήση, η Foot Locker αναμένει ότι τα κέρδη θα είναι χειρότερα από αυτά που αναμένουν οι αναλυτές. Τοποθετεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 1,50 - 1,70 δολαρίων, έναντι εκτιμήσεν για κέρδη από 1,40 έως 2,30 δολ. ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της χρήσης αναμένεται να κινηθούν από πτώση 1% σε ετήσια βάση έως άνοδο 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PwC: Κεφάλαια 8,4 δισ. ευρώ προσέλκυσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις το 2023 - Συνολικά 116 εξαγορές και συγχωνεύσεις

Η Formula 1 ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider