Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο κοινός έλεγχος της Αίγλης Ζαππείου από FoodCorp και Γρηγόρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο κοινός έλεγχος της Αίγλης Ζαππείου από FoodCorp και Γρηγόρη
Στην έγκριση της απόκτησης κοινού ελέγχου επί της εταιρείας «1904 Α.Ε.» (που διαχειρίζεται την Αίγλη Ζαππείου) από την εταιρεία FoodCorp Investments, του Ομίλου Κοπελούζου, και τη Γρηγόρης ΑΒΕΕ έδωσε ομόφωνα την 1η Μαρτίου 2024, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ’ αριθ. 842/2024 Απόφαση.

Στην έγκριση της απόκτησης κοινού ελέγχου επί της εταιρείας «1904 Α.Ε.» (που διαχειρίζεται την Αίγλη Ζαππείου) από την εταιρεία FoodCorp Investments, του Ομίλου Κοπελούζου, και τη Γρηγόρης ΑΒΕΕ έδωσε ομόφωνα την 1η Μαρτίου 2024, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ’ αριθ. 842/2024 Απόφαση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, κύρια δραστηριότητα της 1904 ΑΕ είναι η ανακατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία για είκοσι έτη του κτιριακού συγκροτήματος της «ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ», προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυχώρος εστίασης, αναψυχής, κινηματογράφου και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η συγκέντρωση οδηγεί σε ποιοτική μεταβολή του ελέγχου επί της 1904 Α.Ε., καθώς επί του παρόντος ελέγχεται αποκλειστικά από τη Γρηγόρης ΑΒΕΕ.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές από τη συγκέντρωση, κι ως εκ τούτου δεν προκαλούνται αντι-ανταγωνιστικά οριζόντια, κάθετα ή συσπειρωτικά αποτελέσματα συνεπεία της πραγματοποίησής της.

Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider