Σ. Κόκκαλης: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια - Ποιοι είναι οι αναπτυξιακοί στόχοι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Κόκκαλης: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια - Ποιοι είναι οι αναπτυξιακοί στόχοι
Ο κ. Κόκκαλης σήμανε την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο και σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης. Στόχος είναι η εταιρεία να προσφέρει τεχνολογία σε μεγάλους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών.

Σημαντική ημέρα για την εταιρεία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ομίλου Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η εταιρεία είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε μεγάλες όσο και δύσκολες ξένες αγορές, όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Ο Σ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Intralot (ΙΝΛΟΤ) στις διεθνής αγορές με κύριους σταθμούς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αγορά της Αυστραλίας, οι οποίες θεωρούνται και οι μεγαλύτερες σε όγκο, αλλά και δύσκολες αγορές. Ο πρόεδρος του ομίλου Intralot σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης. Στόχος είναι η εταιρεία να προσφέρει τεχνολογία σε μεγάλους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών.

Ο ίδιος εξήρε την ανοδική πορεία που σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στις προοπτικές της Intralot, κυρίως εκτός των πυλών, σημείωσε πως μετά τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια από τις μεγάλες και ισχυρότερες αγορές του πλανήτη. Αγορές τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες. Σημείωσε επιπρόσθετα, ότι η Intralot διαθέτει τεχνολογική υπεροχή και λόγω αυτής στέκεται ισάξια απέναντι στους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Όπως επίσης τόνισε, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της εταιρείας.

Ο κ. Κόκκαλης, αναφέρθηκε και στη σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ τις οποίες χαρακτήρισε πολύ καλές σημειώνοντας ότι σήμερα ο ΟΠΑΠ λειτουργεί πάρα πολύ καλά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων στην οποία σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 24 εκδόσεις μέσω των οποίων αντλήθηκαν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά την αξία των συναλλαγών της αγοράς ομολόγων ο ίδιος σημείωσε ότι μόνο στο πρώτο δίμηνο του 2024 αυτή διαμορφώθηκε στα 1,8 εκατ. ευρώ διπλασιασμένη σε σχέση με το 2023 αποδεικνύοντας έτσι ότι τα εταιρικά ομόλογα, αποτελούν μια ισχυρή επιλογή για την ανάπτυξη των εταιρειών με γρήγορη και εύκολη χρηματοδότηση με φθηνά κεφάλαια, αλλά και με ικανοποιητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Logistics: Επενδύσεις 500 εκατ. από εταιρείες ακινήτων – Ανοδική η τάση στα ενοίκια

Ακίνητα: Πώς ο Πειραιάς έγινε το νέο «hot spot» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές στο μεγάλο λιμάνι της χώρας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR: Τα μεγάλα projects της ελληνο-ινδικής συμμαχίας – Το αεροδρόμιο Κρήτης και η «βλέψη» για Καλαμάτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider