Expedia: Προχωρά στην απόλυση 1.500 υπαλλήλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Expedia: Προχωρά στην απόλυση 1.500 υπαλλήλων
Στην περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η Expedia Group Inc., καθώς στοχεύχει στην «αναπροσαρμογή πόρων» όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα. 

Στην περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η Expedia Group Inc., καθώς στοχεύχει στην «αναπροσαρμογή πόρων» όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα.

Η online ταξιδιωτική εταιρεία, στην οποία ανήκουν brands όπως VRBO και Hotels.com, δήλωσε στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πως η δέσμευσή της να πραγματοποιήσει «ενέργειες αναδιάρθρωσης» ήταν αυτή που οδήγησε στις απολύσεις. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει από χθες να ειδοποιεί τους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από τις περικοπές.

Όλες οι επιβαρύνσεις και τα κόστη προ φόρων που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση αναμένεται να καταγραφούν φέτος, και θα είναι ύψους 80 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται επί το πλείστον για έξοδα απόλυσης και αποζημίωσης εργαζομένων, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Η μετοχή της Expedia ήταν αμετάβλητη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο των αγορών την Δευτέρα, όπου υποχώρησε κατά 1%. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το ανθρώπινο δυναμικό της φτάνει τους 17.100 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Expedia ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία έσοδα, αλλά ξάφνιασε την Wall Street ανακοινώνοντας την αλλαγή CEO. H μετοχή της έχει υποχωρήσει 11% μέχρι τώρα το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zoom: Iσχυρά αποτελέσματα τριμήνου και ράλι για την μετοχή της

Microsoft: «Κοντράρει» το ChatGPT επενδύοντας στην ευρωπαϊκή Mistral AI

Το νέο ηλεκτρικό supercar της BYD θα είναι πιο γρήγορο και από Ferrari

gazzetta
gazzetta reader insider insider