Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia - Στο «κλαμπ» με Apple και Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia - Στο «κλαμπ» με Apple και Microsoft
Η Nvidia έγινε η τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων.

Η Nvidia έγινε η τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων καθώς οι επενδυτές συμπαρασύρονται από την αναπτυξιακή ιστορία του σχεδιαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, εν μέσω και της παγκόσμιας φρενίτιδας με την ΑΙ που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια και τα μετοχικά ράλι.

Το επίτευγμα αυτό ακολουθεί το «άλμα» κατά 16,4% στις συναλλαγές της Πέμπτης, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή αξία του τεχνολογικού κολοσσού κατά περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα. Η εταιρεία έχει καταφέρει να φθάσει από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αγοραίας αξίας σε μόλις εννέα μήνες περίπου – ο ταχύτερος χρόνος μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών και σε λιγότερο από το μισό που χρειάστηκαν οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Microsoft.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται περισσότερο από 4% στο υψηλό ρεκόρ των 818 δολαρίων την Παρασκευή στην Wall Street, διατηρώντας τη θέση της ως η τρίτη πιο πολύτιμη αμερικανική εταιρεία. Συνολικά το τρέχον έτος, οι μετοχές της έχουν επιδοθεί σε ένα ασυγκράτητο ράλι σχεδόν 60%, αφού υπερτριπλασίασαν την αξία τους το 2023.

Σημειώνεται πως τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου ανήλθαν στα 22,1 δισ. δολάρια, από 6,05 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5,16 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 4,64 δολάρια. Μάλιστα, η Nvidia διατηρεί το guidance για τον τρέχον τρίμηνο σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, αναμένοντας έσοδα 24,0 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία εκτίμηση για έσοδα 22,2 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2024, γεγονός που οδήγησε τις JPMorgan και Bank of America να αυξήσουν την τιμή στόχο της μετοχής. Η JPMorgan αύξησε τον στόχο από 650 δολάρια σε 850 δολάρια ενώ η BofA αύξησε τον στόχο στα 925 δολάρια από 800 προηγουμένως.

«Για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σήμερα – τους ηγέτες του κλάδου – αυτό που θα είναι δεσμευτικό για αυτές δεν θα είναι η ζήτηση. Απλώς θα είναι η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε η Ιπέκ Οζκαρντέσκαγια, ανώτερη αναλύτρια της Swissquote Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Warner Bros Discovery: Έχασε τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο

Aγορά και διασύνδεση POS: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρηματοδότηση μέσω voucher

Eldorado Gold: Άνω του 1 δισ. δολ. τα έσοδα το 2023 - Η πρόοδος στις Σκουριές

gazzetta
gazzetta reader insider insider