Deutsche Telekom: Προβλέπει αύξηση των κερδών κατά 6% για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Telekom: Προβλέπει αύξηση των κερδών κατά 6% για το 2024
Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης πάει κόντρα στο ρεύμα του κλάδου, ενισχυμένος από την ανάπτυξη στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Η Deutsche Telekom, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, προβλέπει ότι τα κέρδη της φέτος θα συνεχίσουν να αυξάνονται μετά από ένα ισχυρό 2023, ενισχυμένα από την ανάπτυξη στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεπικοινωνιακός «γίγαντας», τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 6% σε περίπου 42,9 δισεκατομμύρια ευρώ (46,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2024.

Το νούμερο βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από την μέση εκτίμηση των 44,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Η Deutsche Telekom παραδοσιακά αυξάνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία της καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και το 2023 αύξησε τα προβλεπόμενα κέρδη της τρεις φορές.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με έδρα τη Βόννη έχει ανατρέψει τις αρνητικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, δημοσιεύοντας ισχυρά αποτελέσματα που τροφοδοτούνται από το πλειοψηφικό της μερίδιο στην T-Mobile US. Η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 τον Ιανουάριο, συνέβαλε στα σχέδια της Deutsche Telekom για επαναγορές μετοχών ύψους 2 δισ. ευρώ φέτος και αύξηση του μερίσματος για τους μετόχους.

«Σε έναν κόσμο με πολλές προκλήσεις, παραδώσαμε αποτελέσματα, πάλι με τη συνήθη αξιοπιστία μας το 2023», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DT, Tim Hoettges σε δήλωσή του. «Χάρη στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, είμαστε βέβαιοι ότι θα γνωρίσουμε άνοδο ξανά το 2024».

Το προσαρμοσμένο Ebitdaal της Deutsche Telekom το τέταρτο τρίμηνο ήταν 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία είχε αύξηση πελατών σε όλους τους τομείς στη Γερμανία πέρυσι, προσθέτοντας 300.000 καθαρούς χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων και 1,2 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο στην εγχώρια αγορά. Στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Hoettges, η Deutsche Telekom είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Allianz: Καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο -Αποκάλυψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €1 δισ.

Standard Chartered: Ανακοίνωσε κέρδη 1,06 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο

Στο κόκκινο το ταμπλό του Χρηματιστηρίου - Καμία διαφοροποίηση στα blue chips

gazzetta
gazzetta reader insider insider