Τιτάν: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας για τον Όμιλο το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιτάν: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας για τον Όμιλο το 2023
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα 265 εκατ. ευρώ.

Iστορικό υψηλό κερδοφορίας θα καταγράψει το 2023 o όμιλος Titan Cement International, σύμφωνα με μια συνοπτική ενημέρωση που παρέχει, ενόψει των ετήσιων αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν στις 13 Μαρτίου.

Όπως προκύπτει από τα τρέχοντα μη ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.540 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη (EBITDA) αναμένεται να υπερβούν τα 535 εκατ. ευρώ (σε σύγκριση με 331 εκατ. ευρώ το 2022), χάρη στην ισχυρή ζήτηση σε όλα τα κύρια προϊόντα, σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα επίπεδα τιμών, τα οφέλη από την αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα -ως αποτέλεσμα των επενδύσεων- και τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα 265 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα τα Κέρδη ανά Μετοχή αναμένεται να κυμανθούν πάνω από 3,4 ευρώ/μετοχή. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους διαμορφώθηκε σε 660 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 797 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Τιτάν θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στις 13 Μαρτίου 2024, ενώ προγραμματίζεται την ίδια ημέρα τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wyndham: Ανοίγει στο Μόναχο το μεγαλύτερο Ramada Encore σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

Έκλεισε το τραπεζικό deal των Capital One και Discover, στα 35,3 δισ. δολάρια - Το μεγαλύτερο της χρονιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider