Hewlett Packard: Ζητά 4 δισ. δολάρια από τον Μάικ Λιντς για απάτη κατά την εξαγορά της Autonomy

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hewlett Packard: Ζητά 4 δισ. δολάρια από τον Μάικ Λιντς για απάτη κατά την εξαγορά της Autonomy
Οι δικηγόροι του Lynch υποστήριξαν ότι ακόμη και αν είχαν δοθεί ακριβείς πληροφορίες, η HP θα είχε αγοράσει την Autonomy. 

Έως και 4 δισ. δολάρια ζητά η Hewlett Packard από τα πρώην αφεντικά της Autonomy μετά τη διαπίστωση δικαστή από το Λονδίνο ότι αύξησαν με δόλο την αξία της εταιρείας πριν από την πώλησή της.

Ο ιδρυτής Μάικ Λιντς διαπιστώθηκε ότι διόγκωσε τα έσοδα της Autonomy μαζί με τον οικονομικό διευθυντή του Σουσοβάν Χουσεΐν και ώθησε την HP να αγοράσει την εταιρεία για 11 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μια δικαστική απόφαση του Λονδίνου το 2022.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας περιμένει επί του παρόντος να αντιμετωπίσει μια ποινική δίκη στις ΗΠΑ σχετικά με την πώληση μετά την έκδοσή του στην χώρα πέρυσι. Είχε προηγουμένως ερευνηθεί από τις βρετανικές αρχές, αλλά αποσύρθηκε η υπόθεσή του. Ο Χουσεΐν καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι της HP υπολόγισαν τις συνολικές απώλειες που ο Λιντς και ο Χουσεΐν πρέπει να επιστρέψουν σε πάνω από 4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

«Η απάτη ήταν συνεχής και σαφής: για να διογκωθούν τα φαινομενικά έσοδα λογισμικού της Autonomy», δήλωσε στα έγγραφα ο Κόναλ Πάτον, δικηγόρος της HP.

Οι δικηγόροι του Lynch υποστήριξαν ότι ακόμη και αν είχαν δοθεί ακριβείς πληροφορίες, η HP θα είχε αγοράσει την Autonomy.

Η πολιτική δίκη των εννέα μηνών, των 40 εκατομμυρίων λιρών ήταν από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες στη σύγχρονη βρετανική ιστορία. Ο δικαστής περιέγραψε τη διάρκεια της απόφασής του ως «αδιαμφισβήτητη» και προειδοποίησε ότι το τελικό ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε είναι πιθανό να είναι «ουσιαστικά μικρότερο» από αυτό που ζήτησε η HP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

First we take Belgrade, then New Delhi - Το σαββατοκύριακο Κυριάκου, Ανδρουλάκη και Κασσελάκη

Le Monde: Πρωτοβουλία Παρισιού και Ουάσιγκτον για να δοθεί λύση στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς

Μητσοτάκης: Ευκαιρία για άλμα στις οικονομικές σχέσεις με τη Σερβία – Σημαντικές συνέργειες σε μεταφορές, ενέργεια και τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider