PayPal: Εκτίναξη 52% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου αλλά αδύναμο guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PayPal: Εκτίναξη 52% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου αλλά αδύναμο guidance
Η PayPal Holdings Inc. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία ναι μεν κατάφερε και ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά οι προβλέψεις δεν ικανοποίησαν, αφού ο νεοεισαχθέντας  διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας Alex Chriss  δήλωσε ότι οι προοπτικές θα μπορούσαν να θεωρηθούν συντηρητικές.

Μπορεί τα μεγέθη τριμήνου της PayPal να ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο το πιο αδύναμο outlook που εξέδωσε η εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών, απογοήτευσε τους αναλυτές, με τον ίδιο τον... νεόκοπο διευθύνοντα σύμβουλο, Άλεξ Κρις να διαμηνύει πως πράγματι θεωρείται συντηρητικό.

Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,48 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές της LSEG να αναμένουν 1,36 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα έφτασαν στα 8,03 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 9% στο τρίμηνο από τα 7,38 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο περσινό διάστημα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 7,87 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 52% στα 1,4 δισ. δολάρια ή 1,29 δολάρια ανά μετοχή από 921 εκατ. δολάρια ή 81 cents πέρυσι, ενώ ο αριθμός των ενεργών λογαριασμών μειώθηκαν κατά 2% στους 426 εκατ.

«Χαρακτηρίζουμε το 2024 πραγματικά ως ένα έτος που πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκτέλεση και ένα έτος μετάβασης, ενώ αρχίζουμε να κάνουμε συζητήσεις για την κερδοφορία με τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο CEO και προσδοκά σε κέρδη ανά μετοχή στα ίδια επίπεδα με τα 5,10 δολάρια που δημοσίευσε κατά τη διάρκεια του 2023.

«Θα μπορούσε να θεωρηθεί συντηρητικό όσον αφορά την καινοτομία που έχουμε, αλλά αυτό είναι σκόπιμο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι πραγματικά βάζουμε πόντους στο ταμπλό, κερδίζουμε και χτίζουμε την εμπιστοσύνη με την κοινότητα των επενδυτών» πρόσθεσε ο κ. Κρις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χτίζει θετικό σερί ο χρυσός - Μικρή... «ανάσα» από την αποδυνάμωση του δολαρίου

Reuters: Το επιτυχημένο ντεμπούτο του ΔΑΑ δίνει ώθηση στην πληγωμένη ευρωπαϊκή αγορά IPO

Disney: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη και αναβάθμιση guidance - Επένδυση 1,5 δισ. δολ. στην Epic Games

gazzetta
gazzetta reader insider insider