Snap: Θα απολύσει το 10% του προσωπικού της σε παγκόσμια κλίμακα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Snap: Θα απολύσει το 10% του προσωπικού της σε παγκόσμια κλίμακα
H Εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απολύσει το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, περίπου 529 υπαλλήλους. 

H εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απολύσει το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, περίπου 529 υπαλλήλους, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά περίπου 4% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ανακοινώνει περικοπές θέσεων εργασίας. Ο τελευταίος μεγάλος γύρος περικοπών της εταιρείας ήταν τον Αύγουστο του 2022, όταν είχε απολύσει το 20% του προσωπικού, προχωρώντας παράλληλα σε επιχειρηματική αναδιάρθρωση.

Η εταιρεία αναμένει ότι θα επιβαρυνθεί με χρεώσεις λόγω των απολύσεων από 55 έως 75 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που θα συνεχίσει τις περικοπές το 2024. Σχεδόν 24.000 εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχασαν τη δουλειά τους μόνο τον Ιανουάριο.

Ήδη αυτόν τον μήνα, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Okta και η Zoom έχουν απολύσει προσωπικό. Η μετοχή της Snap παραμένει κάτω από την τιμή του ντεμπούτου της και πολύ μακριά από το υψηλό του 2021, που ήταν περίπου 83 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Estee Lauder θα περικόψει ως 5% των θέσεων εργασίας της - Διψήφιο «άλμα» για τη μετοχή

McDonald's: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα τριμήνου στη «σκιά» των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Societe Generale: Θα περικόψει και αυτή θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider