Deutsche Bank: Διέλυσε τις προσδοκίες για τα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Διέλυσε τις προσδοκίες για τα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου
Deutsche Bank
Ως μέρος ενός προγράμματος λειτουργικής αποτελεσματικότητας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, η Deutsche Bank δήλωσε ότι αναμένει να περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας, κυρίως σε «περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν πελάτες».

«Διέλυσε» κάθε προσδοκία με τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου η Deutsche Bank η οποία την Πέμπτη ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα 1,3 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον 1,6 δισ. ευρώ θα αποδοθούν στους μετόχους για το 2024.

Τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση σχεδόν 30% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αλλά ήταν σημαντικά υψηλότερα από τα 785,61 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Είχαν ανακοινωθεί καθαρά κέρδη 1,031 δισ. ευρώ για το προηγούμενο τρίμηνο και 1,8 δισ. ευρώ για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αύξηση των επαναγορών μετοχών και των μερισμάτων κατά 50%, επιστρέφοντας συνολικά 1,6 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι σχεδιάζει μια επιπλέον επαναγορά μετοχών ύψους 675 εκατ. ευρώ, την οποία σκοπεύει να ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του έτους σε συνέχεια επαναγορών 450 εκατ. ευρώ το 2023. Σκοπεύει επίσης να προτείνει 900 εκατ. ευρώ σε μερίσματα μετόχων για το 2023 στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Μαΐου.

Για το σύνολο του έτους, η τράπεζα ανακοίνωσε 4,2 δισ. ευρώ σε καθαρά κέρδη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των 3,685 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

«Τα κέρδη προ φόρων στα 5,7 δισεκατομμύρια είναι σε υψηλό επίπεδο, αυξηθήκαμε από έτος σε έτος παρά ορισμένα στοιχεία που δημιούργησαν κάποιο θόρυβο φέτος, αλλά αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι η δυναμική που βλέπουμε στην επιχείρηση», δήλωσε στο CNBC ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, Τζέιμς Φον Μόλτκε.

«Είχαμε αύξηση 10% από έτος σε έτος στην επενδυτική μας τράπεζα το τέταρτο τρίμηνο, και ομολογουμένως σε ένα έτος που εξακολουθούσε να ακολουθεί τις πολύ ισχυρές επιδόσεις του 2021 και του 22, άρα 9% κάτω για ολόκληρο το έτος, αλλά δείτε τη δυναμική ειδικά τώρα που ξεκινάει το '24 στη συμβουλευτική και πολύ ισχυρή, νομίζω σταθερή, απόδοση στο franchise σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος».

Ως μέρος ενός προγράμματος λειτουργικής αποτελεσματικότητας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, η Deutsche Bank δήλωσε ότι αναμένει να περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας, κυρίως σε «περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν πελάτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Λείπουν 212.000 κατοικίες από την αγορά – Γιατί οι τιμές θα παραμείνουν υψηλά

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για έκπτωση έως 480 ευρώ στο ρεύμα – Έρχονται πληρωμές για το πετρέλαιο

Ποια είναι τα οφέλη του αυτοκινητόδρομου «Άκτιο – Αμβρακία» με τη «σφραγίδα» της ΜΕΤΚΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider